Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Namenite del dohodnine za donacije Košarkarskemu klubu Ivančna Gorica

Namenite del dohodnine Košarkarskemu klubu Ivančna Gorica

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji košarke, podporniki, navijači in člani Košarkarskega kluba Ivančna Gorica, spoštovani starši.

Med upravičenci za prejemanje dela dohodnine, ki ga lahko namenite donacijam, je tudi Košarkarski klub Ivančna Gorica, zato se na vas obračamo s pozivom, da v kolikor tega še niste storili do sedaj, ta del dohodnine namenite Košarkarskemu klubu Ivančna Gorica.

Pomagate lahko povsem brez dodatne obremenitve vašega družinska proračuna. V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini lahko namreč vsi davčni zavezanci izrazimo zahtevo, da 0,5 % dohodnine od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenimo za financiranje splošno koristnih namenov, med drugim torej tudi za financiranje športnih društev oziroma klubov. V kolikor ga ne namenite nikomur se odvede v državni proračun.

Del dohodnine, ki bi jo namenili Košarkarskemu klubu Ivančna Gorica, torej ne povečuje Vaše davčne obveznosti, niti ne povzroča kakšnih drugih stroškov, le del davka, ki bi ga sicer prejela država, bo neposredno prejel naš klub, ki bi mu tako zbrana sredstva veliko pomenila.

Obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, lahko natisnete tudi iz spletne strani www.kkivancna.si, tako da v desnem delu v rjavi stolpec vpišete svoje podatke, izberete pristojni davčni urad in kliknete na gumb Natisni zahtevek, ali pa natisnete obvestilo.

 

Zahtevo lahko oddate tudi preko portala eDavki ter pisno ali ustno pri davčnem organu. V primeru, da boste osebno obiskali davčni urad si lahko že doma natisnete obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, ki ga dobite tukaj. Davčna številka Košarkarskega kluba Ivančna Gorica, ki jo morate vpisati v obrazec, je 63080389. V stolpcu "Odstotek (%)" se odločite, kolikšen del dohodnine boste namenili našemu klubu - od 0,1 % do 0,5 %.  Zahtevek posredujete na pristojni davčni urad.

Obljubljamo, da bomo s prejetimi sredstvi ravnali gospodarno ter v korist razvoja košarke v Ivančni Gorici in okolici, ter delovanju našega kluba. V kolikor menite, da je primerno, lahko k taki donaciji pozovete tudi vaše prijatelje in znance. Rok za oddajo obrazca je 31. 12. 2014..

Davčni urad Ljubljana, Pisarna Grosuplje, 1290 Grosuplje, Kolodvorska cesta 4, 1290 Grosuplje posluje po naslednjem delovnem času:

Izpostava sprejema pisne vloge (zahteve, obrazce - napovedi in obračune, predloge, prijave, prošnje, pritožbe, ugovore in druga dejanja):

ponedeljek od 8.00 - 12.00 ure in od 13.00 - 15.00 ure

sreda         od 8.00 - 12.00 ure in od 13.00 - 17.00 ure

Izpolnjen obrazec lahko oddate tudi trenerju na treningu do konca decembra 2014.

V imenu vseh članov Košarkarskega kluba Ivančna Gorica - otrok, trenerjev, drugih strokovnih delavcev, staršev in ostalih, ki kakorkoli pomagajo pri delovanju kluba se Vam zahvaljujemo za vašo pomoč!

OBRAZEC