Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Člani v gosteh nadigrali Fenomene

Članska ekipa KK Ivančna Gorica je v nedeljo, 1.12.2013, v zadnji tekmi 4. kola 4. SKL gostovala v Ljubljani, pri ekipi ŠD Fenomeni. Fenomeni so stari znanci Ivančanov s tekem iz preteklih sezon, v katerih so bili vedno za odtenek boljši, tako da so pred tekmo predstavljali še neosvojeno trdnjavo in dodatno motivacijo za igralce, ki so si zelo želeli prve zmage nad Fenomeni v tekmovanjih pod okriljem KZS.


Tekma se je pričela zelo živahno, Ivančani takoj na začetku prevzeli pobudo in hitro prišli v vodstvo. S čvrsto obrambo so nasprotnike prisilili v položaj, ko so le stežka dosegali koše, v napadu pa je steklo in kljub nekaj zgrešenim stoodstotnim priložnostim izpod koša so uspešno zaključili večino napadov, tako da se je prva četrtina končala z rezultatom 20:11 v korist Ivančanov. V drugi četrtini se je tempo še stopnjeval, obramba je ostala čvrsta in ni dovoljevala lahkih košev. Na odmor so Ivančani tako odšli s prednostjo 16 točk, rezultat v tem delu igre je bil 42:26.
V nadaljevanju je igra potekala podobno, razlika se je vseskozi gibala okrog 15 točk v korist Ivančanov, proti koncu tretje četrtine je znašala že 21 točk. Na trenutke zelo nervozna domača ekipa je v zadnji četrtini uspela zadeti nekaj odprtih metov za tri točke, tako da so do konca uspeli razliko zmanjšati na 12 točk, vendar zmaga modro-rumenih v nobenem trenutku tekme ni bila vprašljiva.


ŠD Fenomeni : KK Ivančna Gorica | 69:81 (11:20, 15:22, 20:22, 23:17)


Ivančani na lestvici skupine V2 trenutno zasedajo tretje mesto, že v soboto pa jih čaka nova težka tekma, saj se odpravljajo na gostovanje k ekipi KK Metlika, ki je v prvem krogu v Ivančni Gorici zmagala. Tekma bo na sporedu v soboto, ob 20.00, v dvorani OŠ Metlika.