Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Metliki vrnili za poraz na domačem igrišču

V petem kolu četrte košarkarske lige so Ivančani, v soboto, 7.12.2013, gostovali v Metliki pri tamkajšnjem košarkarskem klubu. Metlika je bila do tega kola edina še neporažena ekipa v skupini Vzhod 2, v prvem kolu so zmagali tudi v Ivančni Gorici.


Ivanški košarkarji so pretekli teden intenzivno uigravali akcije in se pripravljali na neugodnega nasprotnika, s poudarkom na dveh igralcih, ki sta motor in jedro ekipe Metlike, ki je v letošnjem letu postala poznana tudi po številnem obisku navijačev na njihovih tekmah, tako doma, kot na gostovanjih.


Tekma se je po pričakovanjih pričela zelo energično, s hitro igro so igralci na obeh straneh dosegali relativno lahke koše. Nekoliko bol so bili pri tem uspešni Metličani, ki so prvo četrtino dobili z rezultatom 23:19. V drugi četrtini je tempo nekoliko padel, obrambi sta postali čvrstejši, tudi več je bilo zgrešenih metov, tako da je bil rezultat ob polčasu 38:32 v korist domačih. Drugi polčas se je pričel na podoben način, opaziti je bilo nekoliko več zmedenosti v igri Ivančanov, ki niso znali izkoristiti slabe igre gostiteljev, tako da so le-ti proti koncu tretje četrtine povišali prednost že na 11 točk, vendar so se Ivančani do konca nekako uspeli približati na znosnih 6 točk zaostanka.

Sledila je zadnja četrtina in popoln preobrat v igri. Ivančani so prestavili prestavo višje, občasno nešportno navijanje številnih domačih navijačev jih je samo še podžgalo. Čedalje bolj nervozni domači igralci, ki se niso mogli vzdržati komentiranja sodniških odločitev, so pričeli izgubljati žoge, Ivančani pa so še bolj čvrsto nastopili v obrambi, tako da so ob nekaj zaporednih uspešno zaključenih napadih tri minute pred koncem srečanja prvič na tekmi prišli v vodstvo, ki ga kljub napeti in nervozni končnici niso več spustili iz rok.

Pri Ivančanih je zablestel, na igrišču daleč najhitrejši igralec, Žiga Kajfež, ki je bil nerešljiva uganka za domače branilce, zadeval je z vseh mogočih položajev, svoje je dodal tudi v obrambi. Predvsem pa je bila ta zmaga ekipna, saj so vsi igralci dali od sebe svoj maksimum in zaigrali ter se borili kot prava ekipa.

Trener Andraž Ulčar je po tekmi povedal: "Pred polno dvorano v Metliki smo dosegli zelo pomembno zmago, večji del tekme so bili domači v prednosti, vendar smo jim vseskozi sledili in nismo igrali podrejene vloge.V končnici tekme smo s taktičnimi menjavami v obrambi tekmeca zmedli in s fanatično borbenostjo in nepopustljivostjo rezultat obrnili sebi v prid. Rad bi pohvalil vse igralce za maksimalno angažiranost in sem ponosen na njih, saj so pokazali pravi karakter in borbo vse do zadnje sekunde tekme. Prepričan sem, da bomo tak pristop pokazali tudi na sledečih tekmah. Se enkrat čestitke vsem za prelepo zmago."


KK Metlika : KK Ivančna Gorica | 70:75 (23:19, 15:13, 16:16, 16:27)


Strelci KK Ivančna Gorica: A. Hauptman 2, Ž. Kajfež 28 (3x3), S. Boljte 13 (1x3), L. Žabot, V. Gavranič 5, M. Erčulj 12, M. Kralj 2, J. Strnad 9 (1x3), A. Okorn, J. Erčulj, A. Omejec 4. 


Strelci KK Metlika: J. Lozar 3 (1x3), T. Mihalič 28 (3x3), A. Predovič 1, U. Sopčič, P. Vukovič 2, K. Asani, T. Bajuk 3, T. Žabčič 6, J. Križ, A. Gliha 22 (1x3), Z. Žalič 3 (1x3).

Lestvico in ostalo statistiko si lahko ogledate na povezavi:


V šestem kolu v goste v Ivančno Gorico prihaja Košarkarski klub Posavje Podbočje, tekma bo na sporedu v soboto, 14.12.2013, ob 18. Uri, v dvorani OŠ Stična. Lepo vabljeni!