Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Člani so se uvrstili v skupino za prvaka 4. SKL

Članska ekipa KK Ivančna Gorica je v zadnjem kolu prvega dela prvenstva gostovala v Ljubljani pri ekipi KK Ježica. Tekma je bila za naše košarkarje zelo pomembna, saj jih je le zmaga vodila v skupino, ki bo v nadaljevanju sezone igrala za naslov prvaka. Poškodbe in bolezni v tej sezoni našim igralcem res ne prizanašajo, saj se jim je pretekli teden zaradi poškodbe roke pridružil še Aljaž Omejec. In prav ti poškodovani fantje so z ostalimi, sicer malo številnimi navijači, glasno spodbujali svoje kolege na igrišču.

 

Tekma je bila v prvem polčasu zelo izenačena, nobena ekipa si ni priigrala večje prednosti od 3 ali 4 točk, tako da sta se prva in druga četrtina končali z neodločenim rezultatom. V drugem delu so naši košarkarji počasi prevzemali pobudo, vendar si nikakor niso uspeli priigrati občutnejše prednosti. Šele v zadnjem delu tekme so naši igralci z nekaj res dobrimi potezami naredili razliko in tekmo ob res glasnem navijanju poškodovanih kolegov na tribunah odločili v svojo korist in zmagali s 14 točkami razlike.

Trener KK Ivančna Gorica Andraž Ulčar je po tekmi povedal: 

"Tekma proti košarkarjem iz KK Ježica je imela velik pomen, oziroma nam je zmaga pomenila napredovanje v ligo za prvaka. Na tekmo smo prišli oslabljeni, saj imamo na listi odsotnih kar 5 igralcev. Zato smo v tekmo morali stopiti s pametno igro brez pametnih prekrškov in s trdo obrambo. V prvem polčasu nam to ni uspelo, rezultat je bil med polčasom izenačen na 37. V drugem delu smo popravili obrambo in prejeli le 18 točk (7 v zadnji četrtini), ob ekipni igri v obrambi kot tudi v napadu smo v začetku zadnje četrtine uspeli pobegniti na občutnejšo prednost, ki smo jo odločno zadržali za zmago ter napredovanje v ligo za prvaka. Vse čestitke fantom za borbo in prikazano igro, gremo novim zmagam naproti!"

KK Ježica : KK Ivančna Gorica 55:69 (19:19, 18:18, 11:17, 7:15)


Strelci KK Ivančna Gorica:

Medved 16, Gavranič 3 (1x3), Boljte 6, Podržaj, M. Erčulj 16, Ulčar 12 (2x3), Strnad 8 (1x3), Okorn 2, Radosavljevič 6.


Tekmovanje v skupini za prvaka se nadaljuje 14.2.2014. Ekipa KK Ivančna Gorica se bo v tem delu tekmovanja pomerila z ekipami KK Vojnik, KK Dravograd Koroška ter KK Brežice. Razpored je že znan, ogledate si ga lahko na povezavi, v prihodnjih dneh pa bo sledila napoved tudi na spletni strani www.kkivancna.si.