Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Člani Vojinku prizadejali prvi poraz v sezoni

V soboto, 28.2.2015, se je članska ekipa odpravila na gostovanje k Vojniku, ki je veljal za favorita, saj v letošnji sezoni na prvih devetih tekmah, do tekme z Ivančno Gorico, še ni poznal poraza. Kljub temu so se naši fantje na pot podali sproščeni in z željo prikazati dobro igro.

 


Obet pred tekmo sicer ni bil najboljši, saj je že standardno zaradi poškodbe in drugih obveznosti manjkalo kar nekaj igralcev, nosilcev ivanške igre.
Tekma se je za Ivančane ni pričela ravno najbolje, saj žoga nikakor ni hotela skozi obroč, kljub odprtim metom in lepim prodorom, za nameček pa je Vojnik začel zelo silovito. Rezultat prve četrtine je bil 11:5 v korist Vojnika, v drugi četrtini pa je znašal že 17:5, takrat pa se je s trojko kapetana Strnada pričel preobrat. Igralci so v obrambi prestavili dve prestavi višje, tako da Vojniku niso dovolili proste poti do obroča. Posledično je steklo tudi v napadu, tako da se je situacija do konca druge četrtine obrnila in so na odmor s petimi točkami prednosti odšli naši fantje. V tretji četrtini se je nadaljevalo strelska učinkovitost in granitna obramba, zato je prednost v Ivanško korist samo še naraščala, dve minuti do konca tekme je tako znašala že 29 točk, v zadnji minuti pa je Vojinku le uspelo poraz nekoliko omiliti.


S prikazano igro so Ivančani dokazali, da še kako znajo igrati košarko, le malo sreče je včasih tudi potrebno, da se naredi prava razlika. Vsekakor lahko trdimo, da je bila prikazana igra proti Vojniku najboljša v letošnji sezoni.

KK Vojnik : KK Ivančna Gorica 46:67 (11:5, 8:19, 7:23, 20:20)


Strelci KK Ivančna Gorica:


Medved 6, Kajfež 10 (2x3), Boljte 17 (1x3), Podržaj 4, Žabot 1, Erčulj 19 (1x3), Ulčar 1, Strnad 9 (1x3), Okorn.


Trener Andraž Ulčar je bi s predstavo svojih varovancev zelo zadovoljen, po tekmi pa je povedal:

Na gostovanje v Vojnik smo se odpravili zelo oslabljeni, saj so nam na tekmi manjkali kar štirje stalni igralci ekipe. Po začetni tremi v 1. četrtini, ko nikakor nismo uspeli dati tudi najlažjih košev, smo po vodstvu z 17:5 domače ekipe, strnili vrste v obrambi in z delnim izidom 18:2 odšli na odmor z rezultatom 19:23 v našo korist. Po polčasu smo nadaljevali z čvrsto in agresivno obrambo, kar se nam je obrestovalo, kajti košarkarji Vojnika preprosto niso imeli odgovora. Čestitke fantom za prikazano borbo ter zbranost na tekmi, še enkrat smo pokazali da smo sposobni več in upam da bomo uspeli prenesti to zbranost in energijo na naslednje tekme.

Naslednja tekma bo na sporedu že to soboto, 7.3.2015, ob 19. uri, v dvorani OŠ Stična, ko v goste prihajajo košarkarji KK Brežice. Vabljeni!