Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

2. pokal Ivančne Gorice je ostal doma

V soboto, 3.10.2015, smo v športni dvorani Podružnične šole v Zagradcu, uspešno izvedli 2. pokal Ivančne Gorice. v prvi izvedbi leta 2010 so v močni konkurenci slavili Ivančani, tudi letos pa ni bilo nič drugače, saj so v konkurenci štirih ekip slavili in tako osvojili tudi 2. pokal.

 Turnir, ki je obenem pomenil prvi uradni dogodek v novi športni dvorani, je ponudil pestro dogajanje skozi cel dan. Kot prvi so na igrišče stopili naši kadeti, igralci selekcije U-17, ki so odigrali tekmo 3. kola 2. državne lige za kadete. Ekipa, ki je v povprečju precej mlajša od konkurentov v tej kategoriji, je pred sezono dobila nov zagon, saj je vodenje ekipe prevzel novi trener Bojan Vaupotič, ki ima na področju trenerstva dolgoletne izkušnje, v svoji karieri pa je dosegel že veliko uspehov na najvišjem nivoju tekmovanj mladinskih selekcij. Fantje so si nasproti stali z ekipo KK Kolpa iz Črnomlja. Na tekmi so pokazali, da nov pristop na treningu že kaže rezultate, predvsem pri košarkarski tehniki. Nasprotnik je bil sicer precej boljši, tekmo je, po zaslugi igralca Kneževiča, ki je dosegel 44 točk, od tega 9 trojk, zmagal z rezultatom 86:48, vendar smo po videnem lahko zadovoljni in optimistični, saj bodo ti fantje skupaj igrali še vsaj dve sezoni v konkurenci U-17.


Tekma 3. kola 2. SKL za kadete:

KK Ivančna Gorica : KK Kolpa Črnomelj 48:86 (5:25, 12:22, 16:21, 15:18)

G. Groznik 4, Ž. Godec 2, G. Struna 2, G. Kovačič 8, Ž. Medved, T. Koželj 14, J. Primc 7, I. Hodžič, M. Trontelj 4, D. Ozimek, G. Polončič 2, M. Ilar 5.


Glavni dogodek dneva je bil turnir v članski konkurenci za 2. Pokal Ivančne Gorice, ki so se ga poleg domače ekipe KK Ivančna Gorica udeležile še ekipe KK Lesdog Kočevje in KK Brežice iz 4. slovenske lige ter KK Bacardi Šentjernej iz novomeške regionalne lige. Vse štiri ekipe so ravno v fazi priprav na novo tekmovalno sezono, zato sta bili dve tekmi za vsako ekipo še posebej dobrodošli.

Ekipe so pokazale, da se tudi na nižjih nivojih igra kvalitetna košarka, borbe ni manjkalo in tudi lepih akcij ne. V prvem polfinalu sta se pomerili ekipi KK Brežice in KK Bacardi Šentjernej, v kateri so nekoliko boljšo formo pokazali Šentjernejčani, saj so takoj na začetku tekme povedli, si hitro nabrali varnih 20 točk prednosti ter tekmo mirno pripeljali do konca.
V drugem polfinalu sta se pomenila KK Ivančna Gorica in KK Lesdog Kočevje. Ekipi se dobro poznata s prejšnjih sezon v 4. SKL, v letošnji sezoni pa bosta tekmovali v različnih skupinah. Tekma je bila napeta od prve minute naprej, obe ekipi sta prikazali trdno obrambo, nasprotnik je težko dosegal koše. Vodstvo se je menjalo iz ene v drugo smer do konca tekme, kjer so domači uspeli dokončno streti nasprotnikovo obrambo in slavili z rezultatom 64:56.

Sledila je tekma za tretje mesto, v kateri so se pomerili Brežičani In Kočevarji. Tudi ta tekma je bila izenačena do zadnjih minut, na koncu pa so slavili Brežičani in tako osvojili tretje mesto na turnirju. Rezultat tekme 58:50.
V velikem finalu so se tako pomerili rumeno-modri in Šentjernejčani. Ivančani so bolje začeli, z nekaj lahkimi koši povedli. Gostje se nikakor niso predali, ter do tretje četrtine ujeli priključek in celo povedli z 8 točk. sledila je izjemno borbena in napeta končnica tekme, kjer sta se ekipi vseskozi menjavali v vodstvu. Tekma je bila odločena v zadnji minuti, po nekaj zadetih prostih metih po dosojenih osebnih napakah je gostom zmanjkalo časa za preobrat. Zmaga in največji pokal sta tako že drugi ostala doma, ta tekma pa se je končala z rezultatom 76:72.
Pri domači ekipi, ki je letos doživela kar nekaj sprememb v igralski zasedbi, so se izkazali prav vsi, ki so stopili na parket, razveseljivo je tudi dejstvo, da so se novinci Patrik Horvat, Matic Križaj, Gregor Kunc, Janez Kraljič in Sebastjan Jovič hitro vklopili v ekipo in že prevzeli svoj del odgovornosti v ekipi.


Rezultati tekem:

1. polfinale | KK Brežice : KK Bacardi Šentjernej 60 : 84
2. polfinale | KK Ivančna Gorica : KK Lesdog Kočevje 64 : 56

Tekma za 3. mesto | KK Lesdog Kočevje : KK Brežice 50 :58
Tekma za 1. mesto | KK Ivančna Gorica : KK Bacardi Šentjernej 76 : 72

Končni vrstni red:

1. KK Ivančna Gorica
2. KK Bacardi Šentjernej
3. KK Brežice
4. KK Lesdog Kočevje


Največja atrakcija dneva pa je bila prav gotovo zaključna tekma dneva, saj smo imeli v Zagradcu spremljati nekdanje velike ase slovenske košarke. Priložnostna veteranska ekipa KK Ivančna Gorica je gostila ekipo Luxuris Slovenija, veteransko reprezentanco Slovenije nad 55 let, ki je bila v takšni postavi, s katero je prišla na tekmo v Zagradec, druga na zadnjem veteranskem svetovnem prvenstvu v Grčiji v kategoriji 50 plus. Stalni član te reprezentance je tudi naš član Janez Erčulj, ki pa je tokrat zastopal barve domačega kluba. Glede na to, da naši veterani ne trenirajo redno skupaj, so prikazali zelo dobro igro ter se dostojno upirali favoriziranim nasprotnikom, a so reprezentanti pokazali iz kakšnega testa so in da njihove dobre predstave v svetovni košarki niso le naključne. Tekma se je tako končala z devetimi točkami razlike v korist reprezentance Slovenije. Poleg Janeza Erčulja so za našo ekipo nastopili še Dušan Strnad, Tomaž Smole, Mladen Bralič Novak, Simon Kastelic, Simon Bregar, Miha Zajc in Sašo Stefanišin.

Za ekipo Luxuris Slovenija pa so nastopili: Bratušek Vojko, Oprčkal Marjan, Pakiž Miha, Anzelc Vojko, Potisk Branimir, Suvorov Bojan, Korunovski Mitja, Grum Andrej, Vidmar Anton, Plauštajner Andrej, Kahfedžić Abdulah, Jevšek Milan, Slokar Marko, Medved Franci ter Butala Vincenc.

Spodaj si lahko ogledate obsežno galerijo fotografij s turnirja.