Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Zmaga domačih košarkarjev po velikem preobratu

V 5. kolu državnega članskega prvenstva, se je ekipa KK Ivančna Gorica pomerila z ekipo Parklji mladi iz Ljubljane. Prvo žogo so osvojili gostje in že po petnajstih sekundah zadeli svojo prvo trojko. To je nekako vzelo polet in energijo domačim košarkarjem, ki razen Matica Erčulja nikakor niso mogli zadeti nasprotnega koša, igralci Parkljev pa so trojke zadevali kot za stavo. Po prvi četrtini so gostujoči košarkarji vodili kar s 23 : 10. Tudi v drugi četrtini so ivanški košarkarji igrali nekako v krču, se mučili za vsak koš posebej, prednost gostujoče ekipe je bila že 18 točk in šele v zadnjih dveh minutah so domači nekoliko uspeli znižati razliko. Gostje so tako odšli na odmor s prednostjo 11 točk.

 

Vse kaže, da je odmor bolj koristil domačim igralcem, saj smo v drugem polčasu videli povsem drugačno predstavo domačih, ki so s čvrsto obrambo počasi stvari postavili na želeno mesto. Prednost gostov se je počasi topila, ki pa so še naprej uspešno zadevali trojke - skupno so zadeli kar 11 metov za tri točke. Po tretji četrtini je bila prednost gostov tako le še dve točki. Nato pa se je zgodil dokončen preobrat. Najprej je svojo prvo trojko zadel Žiga Kajfež in takoj zatem še kapetan Jernej Strnad, ki je z dvema zaporednima uspešnima metoma za tri točke domačo ekipo povedel v sigurno vodstvo. Od takrat naprej pa smo na igrišču videli le še domačo ekipo, ki je z res fanatično borbenostjo vseh igralcev odigrala vrhunsko obrambo tako, da so gostujoči košarkarji dosegli v zadnji četrtini le 4 točke.

Košarkarji Ivančne Gorice so tako zmagali s končnim rezultatom 76 : 57 (10-23, 18-16, 23-14, 25-4). Najboljši strelec tekme je bil Matic Erčulj z 25 dosežnimi točkami.

http://www.kzs.si/index.php?id=114&game_id=3199951&league_id=undefined&season_id=91493#mbt:33-400$t&0=1

Naslednji teden ivanški košarkarji odhajajo na težko gostovanje v Sevnico, kjer jih čaka ekipa Potočje Blanca, ki je še edina neporažena ekipa v naši skupini.

Prvi strelec Matic Erčulj je takole strnil svoje misli po končani tekmi:

"Tekmo smo začeli brez prave energije in želje po zmagi. To nas je pripeljalo do visokega zaostanka v prvem polčasu. Med odmorom smo uvideli, da bo treba pokazati več borbenosti in zavzetosti v obrambi. Drugi polčas je bila povsem druga slika na igrišču, z dobro obrambo smo prikazali tudi solidno igro v napadu, kar je na koncu zadostovalo za visokih 19 točk razlike. Čestitam soigralcem in trenerju za prikazano igro v drugem polčasu."