Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Matic Erčulj in ekipa U-13 prejeli priznanje

V sredo, 23.12.2015, je bila v športni dvorani OŠ Stična na sporedu Svečanost ob dnevu samostojnosti in enotnosti na kateri so podeljevali tudi priznanja športnikom Občine Ivančna Gorica za leto 2015.

 

Večletno kakovostno delo in prizadevnost našega kluba se je obrestovala, saj smo v Košarkarskem klubu Ivančna gorica prejeli kar dve priznanji! V kategoriji članov je priznanje za športne dosežke prejel igralec članske ekipe Matic Erčulj, v kategoriji mlajših dečkov pa je ta čast doletela našo ekipo pionirjev U-13.

Ob tem dogodku našim fantom iskreno čestitamo! Naj jim prejeto priznanje služi kot pohvala za dosedanje delo obenem pa naj jim predstavlja motivacijo za še bolj zavzeto delo v prihodnosti!

Matic Erčulj je z odličnimi športnimi rezultati opozoril že v osnovni šoli Stična in pokazal svoje športne gene. Košarko je začel aktivno trenirati v Grosuplju, kjer je zelo uspešno igral za mlajše in mladinske selekcije. Vseskozi je igral v občinski košarkarski ligi za ekipo Kremenčkovih. Je eden od pobudnikov in ustanoviteljev Košarkarskega kluba Ivančna Gorica, ki je bil formiran v letu 2008, obenem pa je od ustanovitve dalje tudi igralec članske ekipe, katera je v tem odboju nastopala v  3. in 4. državni košarkarski ligi pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. V celoti je odigral 6 sezon, eno pa je zaradi poškodbe moral izpustiti. Skupaj je odigral preko 150 prvenstvenih in pokalnih tekem.  Redno se udeležuje treningov ekipe, katere uspešno usklajuje službenimi obveznosti in dolžnostmi katere mu daje očetovstvo. Matic Erčulj je eden izmed stebrov članske ekipe KK Ivančna Gorica, ki v  celotni karieri v povprečju dosega  več kot 15 točk na tekmo in z svojo vnemo in zavzetostjo daje zgled vsem mlajšim košarkarjem in športnikom. V letošnji sezoni, že osmi ivanškega kluba, je še izboljšal svoje predstave na igrišču in dosega preko 20 točk na tekmo in s tem odločilno pripomore k odličnim rezultatom članske ekipe košarkarskega kluba Ivančna Gorica, ki trenutno zaseda vrh četrte Slovenske košarkarske lige.

matic 2

IMG 0560IMG 0567

  

Ekipa pionirjev (ekipa U13) Košarkarskega kluba Ivančna Gorica se  kljub manjšemu številu treningov kot večina primerljivih ekip že zelo enakovredno kosa z ekipami v svoji skupini. Če je v spomladanskem delu kakšnemu porazu še botrovala neizkušenost, so fantje v prvem delu nove sezone zelo prijetno presenetili, saj s štirimi zmagami in dvema porazoma trenutno zasedajo drugo mesto v svoji skupini. Dečki uživajo na treningih in tekmah, napredujejo iz dneva v dan, predvsem pa jih krasi kolektivni duh in so res prava ekipa. Vsi verjamemo, da je pred mladimi Ivanškimi košarkarji še zelo lepa košarkarska prihodnost.

Pod vodstvom trenerja Žige Erčulja ekipo pionirjev sestavljajo: Tomaž Balant, Anže Jerman, Tilen Kovačič, Benjamin Kutnar, Alex Lekić, Janez Jan Maselj, Jošt Oven, Maks Ponikvar, Vid Primc, Jon Rijavec, Gregor Rus, Ervin Vidmar in Gal Zupančič.

u-13 2

 

u-13