Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Križaj zadel za zmago v zadnji sekundi

V soboto, 6.2.2015, je bila za naše člane na sporedu izredno pomembna tekma, saj so proti neposrednemu tekmecu za drugo mesto imeli možnost, da že tri kroge pred koncem odločijo, kdo se bo uvrstil v nadaljnje tekmovanje za prvaka 4. lige. Potočje Blanca je veljala za močnega nasprotnika in je seveda imela svojo računico.

 

Tekma se je izkazala za pravi derbi, skozi celotno tekmo je bila izenačena, ne eni ne drugi pa niso popustili niti za trenutek. Na koncu se je izteklo v prid Ivanških košarkarjev, junak tekme pa je postal eden od okrepitev pred letošnjo sezono, Matic Križaj, ki je ostal zbran do konca tekme in s košem ob zaključni sireni popeljal Ivančane najmanj do drugega mesta na lestvici, ki vodi v nadaljnji boj za prvaka lige. Največ točk pri domačih je dosegel Matic Erčulj, omeniti pa velja tudi dober debi Tiborja Juharta, ki je na svojem prvem nastopu v ivanškem dresu dosegel 6 točk v najbolj pomembnih trenutkih.

KK Ivančna Gorica : KK Potočje Blanca 63:61 (15-14, 16-14, 19-19, 13-14)

Strelci KK Ivančna Gorica:
Kunc 4, Juhart 6 (2x3), Kraljič 4, Žabot, Erčulj 16 (1x3), Jovič 8 (2x3), Horvat 2, Strnad, Križaj 10, Okorn, Omejec 13.


Matic Križaj je ob koncu tekme takole strnil svoje misli:
"Tekma je bila od samega začetka zelo izenačena, saj sta obe ekipi igrali dobro obrambo. Do zadnje četrtine nam je uspelo zadržati minimalno prednost, nato pa so par minut pred koncem tekme, pobudo prevzeli nasprotniki iz Sevnice in si slabe 3 minute pred koncem priigrali prednost 8ih točk, kar mislim, da je bila tudi največja prednost na tekmi. Vedeli smo, da tekma še ni izgubljena in da moramo dati vse od sebe, če želimo povratek. Zaigrali smo pressing po celem igrišču, prisilili nasprotnika v napake ter nadoknadili zaostanek s hitro igro, ki ji Sevničani zaradi utrujenosti niso bili kos. Za zadnji napad na tekmi smo imeli še 6 sekund, kar je bilo k sreči dovolj, da sem odbito žogo še pravočasno ujel in vrgel proti košu ter tudi postavil končni rezultat. Veselje ob zmagi je bilo ogromno, saj smo si z njo zagotovili najmanj drugo mesto v skupini, ki še vodi v nadaljnje tekmovanje. Čestitke celotni ekipi za dobro obrambo in borbenost, ki nam je omogočila preobrat v napeti končnici! "


Celotno statistiko in lestvico po petnajstih odigranih kolih si lahko ogledate na povezavi.