Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Cugelj okna z zmagama nad Cerknico in Kočevjem

V soboto, 20.1.2018, so nadaljevanje sezone dočakali tudi igralci naše članske ekipe Cugelj okna Ivančna Gorica. Premor je bil kar dolg, saj je od zadnje tekme v lanskem letu preteklo že več kot mesec dni. Vmesni čas so igralci izkoristili za dober trening, kar se je nedvomo poznalo na sobotni tekmi, ko je v goste prišla ekipa Lesdog Kočevje, ki je sicer že stara znanka, saj se ekipi zadnja leta redno srečujeta na ligaških tekmah, sem pa tja pa se pomerita tudi na kakšni prijateljski.

 

Tokrat je šlo seveda zares, tekma je bila izrednega pomena za domačo ekipo, saj se je želela maščevati za minimalen poraz v Kočevju na tekmi prvega kroga. Igralci so si zelo želeli zmage, kar se je pokazalo že takoj na začetku tekme, ko so rumeno-modri hitro povedli, ter večji del prvega polčasa suvereno držali razliko okrog 10 točk. Gostje so se z nekaj uspešnimi zaporednimi točkami vrnili v tretji četrtini in rezultat celo izenačili, vendar je domača ekipa takoj vrnila udarec, prestavila v prestavo višje in tekmo na koncu dobila z visoko razliko 25 točk. Končni rezultat tekme je bil 75:50, najuspešnejša igralca naše ekipe pa sta bila s po 19 točkami Aljaž Omejec in Matic Erčulj. 

 

 

 

 

V decmebru zmaga proti neporaženi Cerknici

Na zadnjo tekmo v letu 2017 se je ekipša odpravila na gostovanje v Cerknico, kjer jo je pričakala do takrat še neporažena ekipa, ki je vse svoje nasprotnike premagovala z veliko razliko. Popotnica ni bila ravno najboljša, saj je bila ekipa oslabljena, brez najvišjega igralca, standardnega člana prve peterke in prvega strelca, Aljaža Omejca. Vendar motivacija je bila kljub temu na najvišjem možnem nivoju, saj je tekma proti favorizirani ekipi še posebej pričakovana. 

Začelo se je dobro, ivančani so doboro parirali hitrim domačim igralcem, ki pa so v drugi četrtini uspeli povsem nadigrati goste in na odmor odšli kar z 18 točkami prednosti. Visoko vodstvo domačih ivančnaov ni zmedlo, nasprotno, iz garderobe je na drugi polčas prišla čisto drugačna ekipa, ki je z izredno borbo in željo uspela domačine ujeti, v napeti končnici pa jih tudi streti. Zmaga je torej zasluženo odšla v Ivančno Gorico, največji točkovni delež k zmagi pa sta prispevala Matic Erčulj s 23 točkami in Nejc Medved s 20 točkami. 

Izkupiček ekipe po petih tekmah so 3 zmage in dva poraza, v naslednjem kolu pa se bo ekipa Cugelj okna Ivančna Gorica odpravila na gostovanje v Žiri.