Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

FOTO: Člani z dvema zmagama zaključili redni del, sledi liga za prvaka

Ivančna Gorica : Gorenja vas 81:75

V predzadnjem kolu rednega dela tekmovanja v skupini Zahod, je ekipa Ivančne Gorice gostovala na vročem terenu v Gorenji vasi. Tekma je bila celoten prvi polčas zelo izenačena, saj si nobena ekipa ni uspela priigrati večje oziroma odločilne prednosti. V tretji četrtini pa je domača ekipa uspela povesti celo za 11 točk in v ivanški ekipi je to pomenilo znak za alarm. Trener Andraž Ulčar je zahteval minuto odmora, v kateri so igralci predahnili in dobili nova navodila. Pobudo so takoj prevzeli igrali KK Ivančne gorice in prednost domačih se je začela vztrajno zmanjševati in sredi zadnje četrtine je bil rezultat že izenačen. Končnico tekme so naši fantje odigrali zelo dobro in uspeli zmagati s končnim rezultatom 81 : 75 (22:19, 17:24, 24:18, 12:20).

Za KK Ivančno Gorico so nastopili:

Žan Jerman 14, Matevž Ilar 2, Žiga Pečjak, Gašper Struna, Gaber Kokovnik 6, Nejc Medved 24, Blaž Jamšek 6, Andrej Okorn 2, Blaž Gruden 4, Aljaž Omejec 23.

Nekaj slik s tekme: 

 

Ivančna Gorica : Lesdog Kočevje 91:70

V zadnjem kolu pa je ekipa KK Ivančne Gorice gostila ekipo KK Lesdog Kočevje. Tekma je bila odigrana v Šentvidu pri Stični v torek 5. 2. 2019. Ekipa Ivančne Gorice je sicer nastopila oslabljena in le z osmimi igralci, tudi brez Žana Jermana, ki je prvi strelec ekipe. Ob glasnem in športnem navijanju gledalcev smo videli veliko lepih akcij in novo prepričljivo zmago domačih. Čeprav so gostujoči igralci v prvi četrtini dosegli kar 6 trojk, zmaga domačih ni bila nikoli vprašljiva. Še več, veliko priložnosti za igro so dobili naši mlajši igralci, ki so se vsi vpisali med strelce in katerim so gledalci in tudi starejši soigralci namenili veliko aplavzov. Tekmo so domači dobili z rezultatom 91 : 70 (21:20, 25:13, 25:17, 20:20).

Za Ivančno Gorico so nastopili: Matevž Ilar 4, Gašper Struna 7, Matic Erčulj 15, Gaber Kokovnik 10, Nejc Medved 11, Blaž Jamšek 16, Andrej Okorn 1, Aljaž Omejec 27.

S tem so igralci KK Ivančno Gorica dosegli še 12 zmago v rednem delu prvenstva in se uvrstili v končnico za prvaka 4 SKL. Prvenstvo se nadaljuje 2. 3. 2019, nasprotniki naše ekipe pa so: Olimpija mladi, Dravograd in Prebold Vrtine Palir.

Nekaj slik s tekme:

Lestvica po koncu prvega dela sezone: