Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Sezona se je za člane končala, tekmovanje zaključili med prvimi osmimi ekipami

V petek, 21.3.2014, se je za ivanške košarkarje, z zadnjo tekmo skupine Vzhod A za prvaka 4. Slovenske košarkarske lige, končala že šesta sezona v tem tekmovanju. Rezultatsko bi sezono lahko razdelili na dva dela, izredno uspešnega prvega in nekoliko manj uspešnega drugega. Celotne sezone se bomo spominjali kot povprečne, saj so košarkarji tekmovanje končali med prvimi osmimi ekipami 4. SKL, kar je nekoliko manj od pričakovanj pred sezono.

Prvi del se je končal z izkupičkom šestih zmag in dveh porazov. Oba poraza sta se zgodila na začetku sezone v domači dvorani, ko je igralcem še primanjkovalo nekaj uigranosti, ki pa je prav hitro minila. Iz tekme v tekmo so postajali bolj uigrani, hitrejši in bolj nevarni, tako da so do zaključka prvega dela uspeli zmagati prav vse tekme. Predvsem zmagi na gostovanju proti Metliki in Kočevju sta bili odločilni, da so se Ivančani uvrstili na drugo mesto skupine Vzhod 2, ki je vodilo v nadaljnje tekmovanje, v skupino Vzhod A za prvaka 4. SKL. 

Tekmovanje v skupini prvaka pa se ni začelo po željah. Poškodbe in ostale odsotnosti so zdesetkale ekipo, tako da je imel trener Ulčar pred začetkom tekmovanja na voljo le osem igralcev. Poleg standardnega člana prve postave Aljaža Omejca sta sezono predčasno končala še Gavranič in Sterle, Janez Erčulj pa je kljub bolečinam stisnil zobe in pomagal ekipi na nekaterih tekmah. Za še slabšo popotnico je ekipa doživela visok poraz v prem kolu na gostovanju v Nazarju, prvouvrščeni ekipi iz skupine Vzhod 2. Nazarje je slavilo za 27 točkami razlike, Ivančani pa so kljub temu sklenili, da se ne bodo predali. Kljub zavzetemu delu na treningih in srčni borbenosti na tekmah, je do izraza prišla kratka klop, tako da je ekipa do konca zabeležila še pet porazov. Za nameček se je na zadnji tekmi poškodoval še prvi organizator igre Simon Boljte, tako da so Ivančani sezono končali s šestimi igralci.

Rezultate drugega dela si lahko ogledate v spodnji tabeli, celotno statistiko pa na povezavi Košarkarske zveze Slovenije.

 

Rezultati drugega dela 4.SKL, skupina Vzhod A za prvaka:

datum

domača ekipa

gostujoča ekipa

rezultat

15.02.2014

NAZARJE

Ivančna Gorica

85-58

22.02.2014

METLIKA

Ivančna Gorica

81-67

01.03.2014

Ivančna Gorica

BISTRICA

66-70

08.03.2014

Ivančna Gorica

NAZARJE

58-70

15.03.2014

Ivančna Gorica

METLIKA

76-85

21.03.2014

BISTRICA

Ivančna Gorica

61-58

 

 

Omeniti velja, da je član KK Ivančna Gorica, Žiga Kajfež, v povprečju dosegal 22,9 točke na tekmo,kar ga uvršča na drugo mesto strelcev 4. košarkarske lige! V prihodnjih dneh bomo na spletni strani www.kkivancna.si objavili obširnejši pogovor z njim. Ne zamudite!