Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Člani zmagovito začeli s sezono v 4. SKL

Po dveh mlajših selekcijah so z novo ligaško sezono pričeli tudi člani. V nedeljo, 26.10. je kot prva v goste prišla ekipa KD Ilirija iz Ljubljane. Tekma je postregla z atraktivno in hitro košarko, koši pa so na obeh straneh kar deževali.

 

Ivanški košarkarji so v sezono vstopili z tremi okrepitvami, saj so se klubu pridružili Danijel Radosavljevič, Luka Podržaj in Nejc Medved. Vsi trije bodo v novi sezoni nosili pomembno breme v igri, saj se je pred sezono na tekmi pokala SPAR poškodoval Andraž Hauptman, Žiga Kajfež pa še vedno čuti posledice poškodbe. Ogrodje ekipe tako ostaja enako, po poškodbi kolena se po polletnem premoru pod koše vrača Aljaž Omejec.

Ilirija je na prvo prvenstveno tekmo prišla z dobro popotnico, saj je 2. kolu pokala SPAR suvereno preskočila tretjeligaša Postojno. Že sam uvod tekme je nakazal, da bo tekma zanimiva, saj si po začetnem otipavanju žoge nobena ekipa ni uspela priigrati višje prednosti. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, tako da je bil polčas poravnan na 36. V drugem polčasu sta obe ekipi prestavili v višjo prestavo, zadevati sta začeli z vseh strani. Domači so tako na tekmi skupaj dosegli 11 trojk, gostje pa 8. Nekoliko mirnejšo roko in predvsem živce so imeli v zaključku tekme Ivančani, saj po dramatični končnici uspeli zadržati prednost petih točk in tako tekmo dobili z rezultatom 91:86. Najboljši strelec je bil novinec Danijel Radosavljevič, ki je prispeval 24 točk, od tega 4 trojke, odlično pa je tudi asistiral soigralcem. S 17 točkami mu je sledil Matic Erčulj, 15 pa jih je dosegel Aljaž Omejec. Pri gostih je bil z 23 točkami najuspešnejši Adnan Sarajlič, 20 pa jih je dodal Tiso Cvetkovič.

KK Ivančna Gorica : KD Ilirjia 91:68 (18:20, 18:16, 25:28, 30:22)

Strelci KK Ivančna Gorica:

V. Gavranič 2,
Ž. Kajfež 9 (2T),
S. Boljte 13 (3T),
L. Podržaj 1,
L. Žabot 1,
M. Erčulj 17 (1T),
D. Radosavljevič 24 (4T),
M. Kralj 1,
J. Strnad 8 (1T),
A. Okorn,
J. Erčulj,
A. Omejec 15

Celotno statistiko si lahko ogledate na povezavi.

Naslednja domača tekma bo v soboto, 15.11.2014, ob 19.00, v dvorani OŠ Stična, ko v goste prihaja KK Nazarje, lanskoletni prvak 4. SKL. Vabljeni v čim večjem številu, da pridete navijat za domače fante!