Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Vojnik se je oddolžil za poraz

Zadnjo domačo tekmo sezone so v ligi za prvaka 4. SKL Ivančani gostili ekipo KK Vojnik.

Na prvi tekmi v Vojniku so naši košarkarji izkoristili nerazpoloženost favoriziranih domačinov, ki so bili do tedaj še neporaženi in uspeli ukrasti zmago v gosteh. Ekipa Vojnika se bori za napredovanje v 3. SKL, medtem ko so nam na žalost ta vrata že zaprta. Seveda so gostje prišli v Ivančno Gorico trdno odločeni, da se domačim košarkarjem maščujejo za boleč poraz v domači dvorani. 

 

Uvodno in hkrati zadnjo minuto tekme je na igrišču simbolično prebil tudi poškodovani kapetan Jernej Strnad, ki je tudi blokiral prvi met v obrambi in se nato odpravil na klop. V prvi četrtini in po hitrih dveh osebnih napakah našega najvišjega igralca Aljaža Omejca smo težko parirali gostom v skoku, saj so bili v veliki prednosti glede na to, da je bil na klopi tudi Jernej.

V drugi četrtini je nasprotnikom, po nekaj ivanških nespametnih potezah v obrambi ter nerazpoloženosti pri metu iz razdalje, uspelo pobegniti na +11, rezultat po prvem polčasu pa je bil 23:34.

Tudi v drugem delu tekme se Ivančanom žal ni odprlo v napadu, tako da so gostje vodstvo še povišali in najvišja prednost je znašala že 18 točk. Sedem minut pred koncem tekme je v igro ponovno vstopil Luka Žabot, ki je z nekaj hitro zadetimi meti poskrbel, da so se naši fantje približali le na 6 točk zaostanka.  Kljub vsemu se na koncu ni izšlo in so gostje zasluženo slavili z rezultatom 60:72.

V  zadnjem kolu se naši fantje odpravljajo v Brežice z upanjem, da letošnjo sezono zaključijo še z eno zmago.

 

KK Ivančna Gorica : KK Vojnik 60:72 (11:18, 12:16, 19:21, 18:17)

Strelci KK Ivančna Gorica:

Medved 4, Kajfež 3 (1x3), Boljte 18 (1x3), Podržaj 3, Žabot 6 (1x3), Erčulj 6, Ulčar 3 (1x3), Strnad, Okorn, Radosavljevič 9 (1x3), Omejec 8.