Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Janez Erčulj je evropski veteranski prvak v košarki 55 plus

Od 25. junija do 3. julija je pod okriljem Mednarodne veteranske košarkarske zveze (FIMBA) v Novem Sadu potekalo deveto evropsko veteransko  prvenstvo v košarki. Med stotimi ekipami je bilo tudi devet slovenskih, med katerimi sta največ pozornosti poželi reprezentanci v kategorijah nad 45 in nad 55 let. Ekipa 45 je osvojila drugo mesto, ekpa 55 pa naslov evropskega prvaka.

In v slovenski ekipi 55 plus je ponovno zelo uspešno nastopal tudi igralec Košarkarskega kluba iz Ivančne Gorice, naš že kar malo »legendarni« Janez Erčulj. Za osvojeni naslov evropskega prvaka mu iskreno čestitamo. Za našega Janeza gotovo velja slovenski pregovor, ki pravi: »starejši ko je, boljši je«. Njemu leta kar nekako ne morejo do živega in verjetno je prav košarka tisto v njegovem življenju, ki ga ohranja v v tako dobri kondiciji in zdravju. 

Slovenski košarkarji 55 plus so v Novem Sadu preživeli 10 lepih in napornih dni in tekmovalno zelo uspešnih dni, saj so svoje tekmece premogavali vse do konca. V finalu so se soočili s presenečenjem turnirja Moladavijo, ki so jo na koncu premagali kar s 27 točkami razlike. V Slovenski ekipi je nastopal tudi Dušan Hauptman, ki je bil tudi najboljši igralec in strelec ekipe.

Na koncu turnirja so v Novem Sadu tudi razglasili, da bo naslednje, jubilejno 10 evropsko prvenstvo v veteranski košarki Maxibasketball 2018 gostili Maribor. Janezu Erčulju želimo, da se dobro pripravi tudi na naslednje prvenstvo in ne dvomimo, da nas ne bo razveselil z novo medaljo na domačem parketu.