Vinaora Nivo Slider
POSTANI KOŠARKAR, PRIDRUŽI SE NAM!
KOŠARKA JE ZAKON

Uvod v sezono je bil za mlajše selekcije odličen

Letos so se košarkarska tekmovanja v mlajših starostnih kategorija pričela s tritedenskim zamikom, zato je bil tempo tekem v zadnjem mesecu zelo visok. Trenutno v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije tekmujejo štiri mladinske selekcije in to zelo uspešno. Prav vse so v preteklem vikendu odigrale zadnje kolo prvega dela tekmovanj v 2. ligah posameznih selekcij.

Najbolj uspešna je zagotovo naša najmlajša trenutno aktivna selekcija pionirjev U-13, pri kateri tekmovanje poteka po turnirskem sistemu. Fantje so odigrali tri turnirje, kar pomeni šest tekem in prav na vseh so zmagali. Pod taktirko našega najmlajšega trenerja Patrika Horvata so prikazali veliko borbenosti, odlično igro v napadu pa so dopolnjevali v obrambi, saj nasprotnikom niso dovolili dosegati velikega števila doseženih košev. Zadnji turnir prvega dela smo organizirali v Šentvidu pri Stični, ko sta v goste prišli ekipi Grosuplje B in Janče OKŠ. Pred velikim številom bučnih gledalcev so fantje odlično organizacijo turnirja nadgradili z dvema suverenima zmagama in s tem na najlepši možen način zaključili prvi del tekmovanja. Grosuplje B so premagali z rezultatom 50:23, Janče OKŠ pa z rezultatom 49:16. Omeniti velja, da se bodo kar trije igralci iz te selekcije udeleževali treningov in tekmovanj regijskega selekcioniranja, kamor se uvrstijo samo najboljši igralci po posameznih regijah. V drugem delu tekmovanja se bodo pomerili z ekipami Elektra Šoštanj in Lastovka.

 Ekipa U-13 s trenerjem Patrikom Horvatom.

 

Odlične igre prikazujejo tudi najstarejši pionirji U-15, ki jih vodi trener Žiga Erčulj. Odigrali so šest tekem, pri tem pa dosegli 4 zmage proti ekipama Litije in Grosuplja ter dva poraza, oba proti vrstnikom iz Ježice. Po prvem delu so tako dosegli drugo mesto v svoji skupini, kar pomeni, da se za drugi del tekmovanja zaradi dobrih predstav uvrstili v 1. ligo. Gre za izjemen dosežek, saj je ravno letošnja ekipa U-15 prva ekipa, ki se je v kratki zgodovini kluba uvrstila v prvo ligo. To je dokaz, da je delo z mlajšimi selekcijami v našem klubu na visokem nivoju, obenem pa je odlično vodilo za delo v prihodnosti.

Kadeti U-17 so prav tako odigrali šest tekem in dosegli štiri zmage in 2 poraza. V drugem delu se bodo pomerili z ekipami Petrol Olimpija B, Cerknica, Plama Pur Ilirska Bistrica in Grosuplje B. Mladinci U-19 so v svoji krstni sezoni selekcije v šestih tekmah dosegli dve zmagi in štiri poraze. Trener Bojan Vaupotič, ki prav tako kot kadete vodi ekipo, v obe selekciji poleg nosilcev igre uspešno uvaja mlajše igralce, ki z igranjem v starejših selekcijah pridobivajo prepotrebne izkušnje. Mladinci se v drugem delu podajajo k Žoltastim trotom v Novo mesto, Lastovki v Domžale, Cerknici in Izoli.

Člani so s tekmovanjem pričeli v začetku novembra, zaradi razporeda pa so do sedaj odigrali šele eno tekmo. Gostovali so v Kočevju, od koder pa so se vrnili z minimalnim porazom 66:65. Ponudila se je priložnost za zmago ravno v zadnjem napadu, ko pa žoga ni hotela skozi obroč, zato je zmaga ostala v Kočevju. Na tekmi sta se po dolgotrajnih odsotnostih zaradi poškodb uspešno vrnila Matic Erčulj in Andraž Hauptman, najboljši posameznik pri naši ekipi pa je bil s 25 točkami mladi, 17 letni Bleron Istogu, ki se je ekipi pridružil kot posojeni igralec Grosuplja. Naslednjo tekmo bodo člani odigrali na domačem parketu, tokrat izjemoma v Zagradcu, zaradi zasedenosti dvorane v Ivančni Gorici. Vabljeni navijači, da se udeležujete domačih tekem in navijate za naše fante, ki v svoji jubilejni 10. sezoni želijo poseči po najvišjih mestih v ligi.