Začela se je nova tekmovalna sezona za košarkarje

Pretekli vikend so po dolgih šestih mesecih ponovno začeli s tekmami pod koši tudi mladi košarkarji Ivančne Gorice. Premor, ki si ga nihče ni želel, je bil resnično dolg in vsi smo komaj čakali, da se igre z oranžno žogo pod koši nadaljujejo. Čeprav se tekme igrajo lahko le pod posebnimi higienskimi priporočili in protokolom ter brez gledalcev, smo zelo veseli za vse mlade nadobudneže, da lahko ponovno trenirajo in tudi tekmujejo. Upamo, da bo nova sezona lahko izvedena s predlaganim koledarjem, pa čeprav se bomo vsi morali navaditi novih pravil in obnašanja.

Preberite več: Začela se je nova tekmovalna sezona za košarkarje

Termini treningov 2020/2021

termini 21 22

KONTAKTI TRENERJEV:

U-13, U-15 in U-17 - Bojan Vaupotič, tel. št.: 041 402 110

U-13, U-19, člani - Andraž Ulčar, tel. št.: 070 892 952

Šola košarke Višnja Gora - zaradi COVID situacije se bo šola košarke pričela z manjšo zamudo

Šola košarke Zagradec - zaradi COVID situacije se bo šola košarke pričela z manjšo zamudo

                                

  

Podelitev zaključnih diplom malo drugače

Letošnja sezona je bila zelo razburljiva. Start v sezono je bil odličen, trenirali smo veliko, nastopali in zmagovali pa še več. Nato se je sitacija spremenila, vse aktivnosti smo morali za več kot dva meseca povsem prekiniti. Z upoštevanjem preventivnih ukrepov smo pred približno tremi tedni ponovno vzpostavili treninge, fantje so se z veseljem vrnili na košarkarska igrišča. 

Zaradi vsega dogajanja v letošnji sezoni žal ne moremo organizirati takšne zaključne prireditve, kot smo jo uspešno izvedli v preteklih letih, kljub vsemu pa smo najmlajšim fantom, ki so bili registrirani in do prekinitve nastopali v državnih prvenstvih, v sklopu rednih treningov podelili diplome Košarkarske zveze Slovenije in izvedli mini tekmovanja za manjše praktične nagrade, kot je bilo to v navadi v preteklosti. Podelitev so opravili predsednik Jože Ulčar in oba trenerja mlajših, Aljaž Omejec in Rok Rupnik. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Treningi se s počitnicami za slaba dva meseca poslavljajo, vsi pa se že veselimo ponovnega začetka konec avgusta, upamo, da v čim bolj običajni obliki.

 

View the embedded image gallery online at:
http://kkivancna.si/mlajse-kategorije#sigProGalleria3166225b62

Obvestilo o prekinitvi vseh dejavnosti

Spoštovani starši, košarkarji in ostali člani kluba.

Obveščamo vas, da so po odločitvi Košarkarske zveze Slovenije od 12. 3. 2020 do nadaljnjega prekinjena vsa ligaška tekmovanja pod okriljem zveze.

Obenem vas želimo seznaniti, da smo s strani OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični prejeli obvestilo, da bo športna dvorana do nadaljnjega zaprta za vse dejavnosti.

V Košarkarskem klubu Ivančna Gorica smo zaradi povečanega epidemiološkega tveganja in nevarnosti širjenja novega koronavirusa, na podlagi priporočil NIJZ ter zavedanja k odgovornemu ravnanju, sprejeli odločitev, da do nadaljnjega prekinemo tudi vse treninge v vseh dvoranah v naši občini. O nadaljnjem dogajanju vas bomo sproti obveščali, obenem pa vas naprošamo, da sledite preventivnim ukrepom in s tem pomagate k zajezitvi širjenja nove bolezni. Skupaj nam bo uspelo!

Hvala za vaše razumevanje in lep pozdrav,

Košarkarski klub Ivančna Gorica

 

 

 

Prvi letošnji klubski turnir za najmlajše

V soboto, 29. 2. 2020, je KK Ivančna Gorica v dvorani v Šentvidu pri Stični organiziral prvi letošnji turnir v košarki za najmlajši dve starostni kategoriji fantov U9 in U11. Glede na to, da v teh dveh starostnih kategorijah vadbo v Šentvidu in Zagradcu obiskuje približno 60 otrok, smo sestavili po tri mešane ekipe iz obeh selekcij in obeh lokacij, ki so tudi po znanju približno enakovredne.

Preberite več: Prvi letošnji klubski turnir za najmlajše