Obvestilo o prekinitvi vseh dejavnosti

Spoštovani starši, košarkarji in ostali člani kluba.

Obveščamo vas, da so po odločitvi Košarkarske zveze Slovenije od 12. 3. 2020 do nadaljnjega prekinjena vsa ligaška tekmovanja pod okriljem zveze.

Obenem vas želimo seznaniti, da smo s strani OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični prejeli obvestilo, da bo športna dvorana do nadaljnjega zaprta za vse dejavnosti.

V Košarkarskem klubu Ivančna Gorica smo zaradi povečanega epidemiološkega tveganja in nevarnosti širjenja novega koronavirusa, na podlagi priporočil NIJZ ter zavedanja k odgovornemu ravnanju, sprejeli odločitev, da do nadaljnjega prekinemo tudi vse treninge v vseh dvoranah v naši občini. O nadaljnjem dogajanju vas bomo sproti obveščali, obenem pa vas naprošamo, da sledite preventivnim ukrepom in s tem pomagate k zajezitvi širjenja nove bolezni. Skupaj nam bo uspelo!

Hvala za vaše razumevanje in lep pozdrav,

Košarkarski klub Ivančna Gorica

 

 

 

Prvi letošnji klubski turnir za najmlajše

V soboto, 29. 2. 2020, je KK Ivančna Gorica v dvorani v Šentvidu pri Stični organiziral prvi letošnji turnir v košarki za najmlajši dve starostni kategoriji fantov U9 in U11. Glede na to, da v teh dveh starostnih kategorijah vadbo v Šentvidu in Zagradcu obiskuje približno 60 otrok, smo sestavili po tri mešane ekipe iz obeh selekcij in obeh lokacij, ki so tudi po znanju približno enakovredne.

Preberite več: Prvi letošnji klubski turnir za najmlajše

FOTO: Mladinci z zmago zaključili tekmovanje v domači dvorani

Mladinska ekipa je v nedeljo, 16.2.2020, v Zagradcu, odigrala zadnjo domačo tekmo in jo do konca sezone čaka samo še gostovanje v Postojni, ki bo 8. 3. 2020. Z nastopanjem v mladinski kategoriji so pred domačimi gledalci zaključili Matevž Ilar, Luka Fekonja in Maks Vidmar. Ob tej priložnosti se KK Ivančna Gorica vsem trem fantom zahvaljuje za njihov prispevek k tekmovalnim uspehom kluba, saj je bila prav letošnja sezona za ekipo U19 najuspešnejša do sedaj. Matvež, Luka in Maks so se že dokazali dobrimi z igrami tudi v članski kategoriji, zato smo prepričani, da bodo svojo košarkarsko pot uspešno nadaljevali v našem klubu ali pa tudi v kakšni drugi sredini. Vsem trem želimo veliko uspehov na njihovi nadaljnji življenjski in košarkarski poti.

Ivančna Gorica – Tolmin 91 : 86 (21:17, 27:22, 24:19, 19:28)

Strelci: Fekonja 8, Kovaček, Kovačič 14, Gačnik 2, Kutnar 17, Ilar 10, Vidmar 32, Jerman3, Zupančič, Korevec 5

View the embedded image gallery online at:
http://kkivancna.si/mlajse-kategorije#sigProGalleriac5fb6dddff

6 zmag in 3 porazi v prvem februarskem vikendu

Pretekli vikend so ekipe KK Ivančna Gorica odigrale kar devet tekem in dosegle šest zmag ob treh porazih. Nastopile so vse ekipe razen U15, katerih tekma je zaradi bolezni gostujoče ekipe preložena na sredo, 5. 2. 2020, z začetkom ob 17:30 v Šentvidu pri Stični.

Preberite več: 6 zmag in 3 porazi v prvem februarskem vikendu

Benjamin je obiskal ZDA!

Naš igralec Benjamin Kutnar se je v januarju podal na košarkarsko-izobraževalno potovanje v ZDA, kjer si je v družbi vrstnikov na Floridi ogledal kar nekaj zanimivosti, univerz in košarkarskih tekem. Poleg tega je tudi odigral nekaj prijateljskih tekem proti tamkajšnjim vrstnikom. V Miamiju je imel čast spoznati Gorana Dragića in si ogledati prostore Miami Heatov, obenem pa je ponosno zastopal tudi barve našega kluba, kar lahko vidite na priloženih slikah.

Bravo Beni, veseli in posnosni smo nate! 


Več o dogodivščini pa si lahko preberete na spodnji povezavi.

https://www.lv-prospects.si/novice-in-blog/kosarkarski-izlet# 

View the embedded image gallery online at:
http://kkivancna.si/mlajse-kategorije#sigProGalleria9c539149a9