Selekcija najmlajših pionirjev U-10 dosegla prvo zmago

V nedeljo, 24.11.2013, se je s prvim turnirjem pod okriljem KZS za naše najmlajše košarkarje pričela nova sezona, tako smo končno dočakali tudi prvo tekmo v kategoriji najmlajših pionirjev (U-10).


Po treh mesecih treningov, so v nedeljo prvo odigrali tekmo proti močni ekipi Grosupljega, ki so se ji zelo dobro upirali, vendar so Grosupeljčani na koncu upravičili vlogo favorita in zmagali z rezultatom 57:19. Pri tem je potrebno poudariti, da je bilo v ekipi KK Ivančna Gorica kar osem debitantov, za katere je bila to prva uradna tekma. Matevž Kovačič, Miha Čebular, Ervin Vidmar, Simon Verbič, Anže Jerman, Tilen Kovačič in Vladan Stanojlovič so igralci, ki so letos prvič registrirani in so nastopili na tekmi, z izkušnjami iz lanske sezone pa so nastopili Vid Primc, Matevž Žurga in Maks Ponikvar.
Po tekmi z Grosupljem so naši igralci imeli polurni počitek nato pa še drugo tekmo proti ekipi Kolpa Črnomelj. Na tej tekmi se je že pokazalo, da so naši igralci že bolje spoznali potek tekme in na kakšen način se igra. Temu primerna je bila tudi boljša igra, več doseženih košev in posledično tudi prva zmaga v tekmovanju U-10, od ustanovitve selekcije v lanskem letu! Tekma se je končala z rezultatom 30:27. Ob prvi zmagi je bilo veselje seveda nepopisno. S to dobro popotnico so se mladi nadobudneži podali tudi na naslednji trening v želji k čimvečjemu napredku in upanju na nove zmage.


V prihajajočem vikendu se pionirji odpravljajo na turnir v Črnomelj, kjer bodo zopet imeli dve tekmi proti KK Kolpa Črnomelj in KK Grosuplje.


V imenu Upravnega odbora, trenerja Žige Erčulja ter igralcev članske ekipe mladim košarkarjem čestitamo ob prvi zmagi in jim želimo čim bolj zavzeto treniranje in novih zmag ter zabave tudi v prihodnje!

Nastope in statistiko pionirjev lahko spremljate na povezavi: