Za zaključek sezone so se nam še enkrat predstavili najmlajši

V nedeljo, 1.6.2014, smo v dvorani OŠ Šentvid pri Stični pripravili zaključek Šole košarke za sezono 2013/2014 ter s tem sklenili uspešno, že šesto sezono delovanja Košarkarskega kluba Ivančna Gorica. Glavno besedo so seveda imeli košarkarji selekcij najmlajših pionirjev do 10 let (U-10) in starejših pionirjev do 14 let (U-14), ki se bosta z novo sezono zaradi spremenjenih pravil preimenovali v U-11 in U-15.

 

V košarkarskem klubu Ivančna Gorica smo s Šolo košarke pričeli pred tremi leti, saj je v našem prostoru košarka zelo popularen šport, zato so tisti, ki so želeli trenirati košarko morali na treninge v druge kraje. S strokovnim delom trenerjev in vseh ostalih, ki pomagajo pri razvoju kluba, smo uspeli zastaviti program, ki najmlajšim ponuja kakovostno vadbo košarke in razvoj tako gibalnih, kot miselnih sposobnosti. Počasi pridobivamo podporo z vseh strani, naše dobro delo pa so prepoznali starši in otroci. V letošnjem šolskem letu je tako vadbo košarke obiskovalo že preko 50 otrok iz vseh triad osnovne šole, najboljši med njimi pa so odigrali že drugo sezono v tekmovanju najmlajših pionirjev do 10 let pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Zelo nas razveseljuje dejstvo, da se tudi pri starejših pionirjih do 15 let pozna velik napredek, tako bomo v prihodnji sezoni prvič vzpostavili selekcijo, ki se bo pomerila v 2. košarkarski ligi za starejše pionirje U-15. Temelji za selekcijo U-13 so še v nastajanju, vendar nam bo z malo truda uspelo vzpostaviti tudi to selekcijo in jo prijaviti v tekmovanje.

Za zaključek sezone se je naš podmladek predstavil na dveh tekmah, tako najmlajši, kot starejši, so se pomerili s svojimi vrstniki iz Košarkarskega kluba Grosuplje. Pred razveseljivo številčno publiko so oboji prikazali kaj so se uspeli letos naučiti, v primerjavi s prejšnjo sezono so napredovali predvsem v tehniki in osnovnih košarkarskih veščinah. Predvsem od najmlajših lahko v prihodnji sezoni pričakujemo lepe uspehe, starejši pa bodo kot že rečeno prvič zaigrali v ligi ter tako postavili temelje za to selekcijo za prihodnje. Rezultat tekem seveda nikakor ni bil v prvem planu, saj je trener Žiga Erčulj preizkusil tudi nekaj novih taktičnih zamisli, pa vendar velja omeniti, da sta v obeh tekmah z minimalno razliko slavili gostujoči ekipi. Vsi sodelujoči igralci so prejeli priznanje Košarkarskega kluba Ivančna Gorica za pridno in vestno treniranje, igralci selekcije U-10 pa so prijeli posebno diplomo Košarkarske zveze za sodelovanje v 1. ligi za najmlajše pionirje. Prav tako pa so si vsi sodelujoči zaslužili tudi manjše praktične nagrade v obliki šalov, kap ter maskot Eurobasketa Lipkov.

Šolo košarke se čez poletje skupaj s šolarji odpravlja na počitnice, z novim šolskim letom pa se ponovno vrne v dvorane. Urnik vadbe bomo objavili na spletni strani www.kkivancna.si, takoj ko bomo pridobili termine. Na vsak način pa bomo poskušali pridobiti dodatne termine v OŠ Stična, kjer smo imeli sedaj na voljo samo en termin.


Vabimo vse, ki se želite preizkusiti v tem lepem in dinamičnem športu, da se priključite Šoli košarke, vpis poteka tudi med poletnimi počitnicami. To najlažje storite tako, da izpolnite prijavnico, ki se nahaja na spletni strani košarkarskega kluba in jo posredujete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Za vse dodatne informacije sta vam vseskozi na voljo trenerja Žiga Erčulj na številki 040880775 in Marjan Kralj na številki 031734993.

 

Športni pozdrav!

 

 

 Fotogalerija zaključka sezone Šole košarke: