Premierni turnir ekipe U-13

Kot smo že napovedali pred koncem prejšnje sezone, smo za sezono 2014/2015 prvič uspeli formirati selekcijo pionirjev do 13 let (U-13) in jo prijaviti v tekmovanje pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. V septembru je torej naša novoustanovljena ekipa odigrala prvi turnir v zgodovini selekcije.


Prvo tekmo so fantje igrali proti ekipi Union Olimpije B, ki je bila uspešnejša z rezultatom 61 : 15. Prvi koš za selekcijo je dosegel Jošt Oven. Ekipa Olimpije je bila v povprečju starejša od naše ter bistveno višja in močnejša. Strelci za KK Ivančna Gorica so bili : Jerman Anže 5 točk, Benjamin Kutnar 4 točke, Jošt Oven 4 točke, Ervin Vidmar in Tilen Kovačič 2 točki ter Maks Ponikvar 1 točka. Zelo pa sta v igri pomagala tudi najmlajša člana ekipe, ki sta od ostalih mlajša tri leta, Vid Primc in Tomaž Balant.

Druga tekmo so odigrali proti OKŠ Ljubljana. Tekmo so začeli malo slabše kot prvo in po prvih dveh četrtinah zaostajali z rezultatom 3 : 22, vendar je po premoru sledil preobrat. V tretji četrtini in začetku zadnje četrtine so se z delnim izidom 16 : 2 močno približali nasprotniku,, vendar na žalost v ključnih zadnjih dveh minutah popustili in izgubili z rezultatom 32 : 21.
Strelci na drugi tekmi so bili: Kutnar Benjamin in Jošt Oven vsak po 6 točk, Vidmar Ervin 5 točk, Jerman Anže 3 točke in Tilen Kovačič 1 točka.


Fantje so zelo pridni in tudi pridno in zavzeto trenirajo. Kot je povedal njihov trener Žiga Erčulj, lahko realno lahko na drugem turnirju že pričakujemo prvo zmago tudi pri selekciji U - 13!


Naslednji turnir bo na sporedu v soboto, 18.10.2014, ko bomo turnir gostili pri nas, v Šentvidu pri Stični. Pričetek bo ob 9. uri, tako da ste vsi vljudno vabljeni, da pridete navijat za naše nadobudneže!