Tesen poraz starejših pionirjev, izjemen dosežek gostujočega igralca

V soboto, 6.12.2014, so starejši pionirji v dvorani OŠ Stična gostili ekipo starejših pionirjev KK Splošna plovba Portorož. Tekma je postregla z velikim številom košev in astronomskim izkupičkom točk gostujočega igralca.

 

Domači igralci so začeli tekmo dokaj nezbrano, saj so gostje na hitro povedli. Že na začetku tekme je na sceno stopil najboljši košarkar gostujoče ekipe Jernej Sabadin, ki je uspešno vlekel portoroški voz in kot po tekočem traku dosegal koše, do polčasa je dosegel neverjetnih 44 točk. Prva četrtina se je končala z rezultatom 35: 17 za goste. V drugi četrtini so se domači igralci prebudili in vzpostavili ravnotežje na igrišču, tako da so polčasa nekoliko znižali zaostanek. Po dobri igri v tretji četrtini je sledila verjetno do sedaj najrazburljivejša zadnja četrtina, ko so Ivančani z ekspresno hitrostjo znižali zaostanek in na krilih Tilna Koželja polnili portoroško mrežo z vseh koncev. Tilen je prikazal letošnjo daleč najboljšo predstavo in na tekmi dosegel skupno kar 43 točk. Slabo minuto do konca so fantje prvič na tekmi povedli za dve točki, rezultat je takrat kazal 96:94. V zadnjem napadu pa je portoroškemu igralcu uspelo pod prekrškom zadeti koš in ob tem še izsiliti prosti met, ki ga je tudi uspešno izvedel. Tako so gostje povedli za točko, v zadnjih petih sekundah pa Ivančanom žal ni uspelo zadeti koša, tako da so se zmage z rezultatom 97:96 veselili igralci Portoroža. Omeniti pa velja izjemen dosežek zgoraj omenjenega gostujočega igralca, ki je pokazal iz kakšnega testa košarkar je ter tekmo zaključil pri neverjetnih 82 točkah!


KK Ivančna Gorica vs. KK Splošna plovba Portorož 96:97 (17:35, 25:20, 18:22, 36:20)


KK Ivančna Gorica: Žan Godec 15, Andraž Ulčar 2, Gašper Struna 2, Gal Kovačič 10, Žiga Medved, Tilen Koželj 43, Izidor Valič, Ibro Hodžič 3, Matevž Trontelj 11, Tilen Kovačič, Gašper Polončič 2, Matevž Ilar 8 (1x3).

Statistika tekme.


Člani niso bili kos razpoloženi Iliriji


V nedeljo v poznih večernih urah so člani gostovali v Ljubljani pri Iliriji. Ilirija je, za razliko od prve tekme, ki so jo v Ivančni Gorici dobili Ivančani, precej dvignila formo in se okrepila z nekaterimi igralci. V tekmo so vstopili odločno in z učinkovito igro vseskozi povečevali prednost, Ivančani pa niso imeli svojega dne, saj igra v napadu nikakor ni stekla, obenem pa so se dogajale napake tudi v obrambi. Ilirija je napake uspešno kaznovala ter zmagala z visokim izidom 92:50.


KD Ilirija vs. KK Ivančna Gorica 92:50 (22:15, 20:8, 24:4, 26:23)


KK Ivančna Gorica: Nejc Medved, Žiga Kajfež 4, Simon Boljte 8 (1x3), Luka Podržaj 8, Luka Žabot 3, Matic Erčulj 9, Vinko Gavranič 2, Marjan Kralj, Jernej Strnad, Janez Erčulj, Aljaž Omejec 13.


Obe selekciji tekmovanje v svojih ligah nadaljujeta po novem letu, spremljajte spletno stran, kjer bomo objavili termine nadaljevanja.