U-13 se s turnirja v Trbovljah vračajo s prvo zmago

V soboto, 31.1.2105, se je ekipa U-13 odpravila na gostovanje na turnir v Trbovlje, kjer sta jih čakali dve tekmi, in sicer proti KK Metlika in domačinu KK Rudar Trbovlje.


Prvo tekmo so odigrali proti KK Metlika. Tekma je bila zelo izenačena in zanimiva, ki so jo na začetku bolje odprli igralci Metlike, saj se je našim igralcem malo poznala vožnja do Trbovelj (2x postanek zaradi slabosti), vendar pa so se naši igralci kmalu zbrali in delovali kot prava ekipa, ki so igrali en za drugega. 2 minuti do konca so vodili še za točko vendar je na koncu zmanjkalo malo moči in pa igralcev v rotaciji. Ivančani so namreč igrali samo s šestimi igralci. Kljub temu gredo vse pohvale igralcem za izredno borbenost in očiten napredek v njihovi igri.


KK Ivančna Gorica : KK Metlika 22 : 25 ( 4:7, 6:6, 8:5, 4:7)

Drugo tekmo so Ivančani odigali proti KK Rudar Trbovlje. To je bila še ena izjemno borbena in lepa tekma naših fantov, ki so na tem turnirju delovali kot prava ekipa, saj so skakali v obrambi in napadu, si pomagali v obrambi ter s podajami iskali prostega igralca. Posledično je rasla tudi njihova samozavest in rezultat se je iz minute v minuto obračal v njihovo korist. Na koncu tekme je to pomenilo premierno prvo zmago za selekcijo U-13!


KK Rudar Trbovlje : KK Ivančna Gorica 25 : 34 (15:12, 6:12, 4:8, 0:2)


Trener Žiga Erčulj je po končanem turnirju povedal:


»Vse kar lahko rečem po videnem v Trbovljah je bravo, bravo, bravo! Igrali so tako kot jaz od njih pričakujem, to se pravi borbeno, motivirano in eden za drugega. Vidi se, da nekaterim mlajših igralcev zadnja zmaga pri U-11 dala samozavesti, ki so jo prenesli tudi na tekme U-13. Upam in želim si, da bodo te zmage še večja motivacija za trening, kjer se vidi očiten napredek«.