Ekipa U13 odigrala predzadnji turnir v sezoni

V petek 20.2.2013 je košarkarski klub Ivančna Gorica, v dvorani OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, gostili turnir za dečke U13.

 

Prva tekma je bila med KK Ivančna Gorica in KK Rudar Trbovlje. Začetek tekme je bil zelo spodbuden za naše igralce, ki so povedli z 10:4 in držali vse niti v svojih rokah. Nato pa jih je presekala poškodba našega najvišjega igralca Jošta Ovna. Od tistega trenutka naprej pa se je razmerje moči spremenilo. Kk Rudar se je iz minute v minuto približeval in tudi povedel z občutno razliko. Naši igralci so se zbudili šele minuto pa pol pred koncem, ko je Rudar vodil že za 20 točk in z delnim izidom 7:0 na koncu zmanjšali razliko na 13 točk. Končni izid tekme je bil 32 : 45 za kk Rudar Trbovlje. Najboljša strelca pri domačih sta bila Kovačič Tilen z 14 točkami in Anže Jerman z 8 točkami.

 

Fotografije iz turnirja.

 

 

Druga tekma se je odigrala med ekipama KK Rudar Trbovlje in HPG Brežice. Pričakovano so HPG Brežice slavile z visoko razliko. Končni rezultat tekme je bil 45:26 za ekipo HPG Brežice.

 

Zadnjo tekmo pa smo odigrali KK Ivančna Gorica in HPG Brežice, ki smo v tej sezoni odigrali že dve med sebojini tekmi in vedno je zmagala ekipa iz Brežic z visko razliko. Vendar vsaka tekma se začne z 0:0 in igralci KK Ivančne Gorice so bili odločeni, da prvič premagajo ekipo HPG Brežice. Toda tekma se ni začela po naših željah in Brežice so po prvi četrtini vodile z 2 : 13. Vendar je druga četrtina pripadla naši ekipi Ivančne Gorice in dobila četrtino z 12:6. V tej četrtini so naši igralci pokazali pravi karakter in zelo dobro igrali. Tekma je bila do konca izenačena in na koncu se je poznala naša kratka klop ( igrali brez parih igralcev (bolezni)), in igralci iz Brežic so tekmo dobili z rezultatom 29 : 39. Kar je lep uspeh in potrditev, da so na pravi poti saj so nazadnje proti tej ekipi zgubili za 45 točk! Najboljši strelec pri domači ekipi je bil: Tilen Kovačič z 16 točkami .

 

Fantje iz tekme v tekmo dokazujejo svoj napredek na treningih in tekmah.

 

Naslednje tekme:

dan

datum

ura

domača ekipa

gostujoča ekipa

dvorana

sobota

28.02.2015

09:00:00

HPG Brežice

Ivančna Gorica

ŠD Gimn. Brežice

sobota

28.02.2015

10:15:00

Ivančna Gorica

Metlika

ŠD Gimn. Brežice

 

Žiga Erčulj

KK Ivančna Gorica