U-11 visoko zmagali, U-15 priznali premoč Heliosu

V preteklem vikendu so bile aktivne kar tri naše selekcije. Selekcija U-11 je gostovala na turnirju v Stožicah, U-15 so odigrali tekmo proti domžalskemu Heliosu, Člani pa so zaključili sezono s tekmo v Brežicah.


Obe mlajši selekciji, katerih trener je Žiga Erčulj, sta prikazali borbeno igro, najmlajši so tako uspeli zmagati z najvišjo zmago v zgodovini selekcije U-11. Trener je takole povzel dogajanje v preteklem vikendu:


»Tekmo starejših pionirjev U-15 v Domžalah smo odprli zelo slabo, saj so domači igralci takoj naredili delni izid 12:0 s conskim presingom, na katerega nismo imeli odgovora. Po minuti odmora smo se zbrali in dosegli tri točke, vendar smo še vedno imeli ogromne težave z njihovo obrambo. Šele v drugi četrtini smo se zbrali in bili enakovreden nasprotnik Domžalskemu Heliosu in na trenutke celo prevladovali. V tretji četrtini smo spet zaspali na začetku in spet nismo našli pravega odgovora na conski presing. Šele po dveh minutah odmora smo se ponovno zbrali in ponovno igrali zelo dobro in odgovorili pred koncem tretje četrtine z delnim izidom 9:0. Zadnjo četrtino pa smo se končno sprostili in četrtino dobili z 18 : 15. Za sproščenost gre velika zahvala staršem, ki so na ves glas navijali in nas bodrili tudi, ko nam ni šlo. Zbralo se je kar nekaj staršev saj so bili tokrat oni tudi prevozniki na tekmo. Končni rezultat tekme je bil 76:48 najboljši strelec pa Žan Godec z 15 točkami.«


KK Helios Domžale B : KK Ivančna Gorica 76 : 48 (23:5, 16:12, 22:13, 15:18)


Statistika tekme je na voljo na povezavi na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije in jo najdete tukaj.

Turnir najmlajših pionirjev U – 11


KK Union Olimpija Beli : KK Ivančna Gorica 62:39 (13:20, 20:6, 5:9, 24:4)

KK Kolpa : KK Ivančna Gorica 5:80 (5:35, 0:12, 0:12, 0:21)


Igralci U-11 napredujejo iz tekme v tekmo, poleg visoke zmage so se uspešno upirali tudi favorizirani Olimpiji. Žiga Erčulj je takole strnil misli:

»Prvo tekmo v Ljubljanskih Stožicah smo odigrali proti ekipi Kolpe iz Črnomlja. Že po štafetnih igrah smo napovedali, kdo je najboljši na tem obračunu. Štafetne igre smo dobili z rezultatom 5 : 11.
Na tekmi smo zmagali v vseh štirih četrtinah, saj igralci Kolpe niso dosegli nobenega koša na tekmi, kar je tudi svojevrsten fenomen. 5 točk so dobili iz štafetnih iger. Pohvala gre vsem igralcem, ki jih je bilo lepo gledati na igrišču saj so igrali zares dobro. Drugo tekmo pa smo igrali proti favoritu Olimpiji in zgubli šele v zadni četrtini saj smo po treh četrtinah zaostajali samo za 3 točke. V zadni četrtini pa se je poznala utrujenost naših mladih igralcev saj smo zadnjo četrtino zgubli kar za 20 točk. Tako blizu, a tako daleč od zmage nad Olimpijo, ki smo si jo vsi tako želeli. V dvorani v Stožicah smo imeli kar nekaj vzpodbude iz tribun, saj so nas skozi vso tekmo spodbujali starši«.