Zmaga in poraz za U-13

Selekcija U-13 je v soboto, 23.1.2015, gostovala v Ljubljani na prvem turnirju tretjega dela sezone, kjer je odigrala dve tekmi. Njihova nasprotnika sta bila KK Medvode in KK Globus.

Njihov trener Žiga Erčulj je takole strnil misli po odigranih tekmah:

Prva tekma | KK Medvode : KK Ivančna Gorica 33 : 31 (4:5, 9:0, 12:16, 8:10)

Zelo izenačena tekma, kjer smo jo zelo dobro začeli in tudi povedli in ob polčasu vodili za 5 točk. Ključna je bila 3/4 kjer nismo uspeli zadeti koša in napravili preveč tehničnih napak, vendar smo v zadnji četrtini ujeli priključek in bilo zelo izenačeno, kjer smo ob zaključku imeli dva napada za zmago, ki se žal nista končala v našo korist. Ob koncu so gledalci z bučnim aplavzom nagradili obe ekipi za zelo lepo in izenačeno tekmo!

Druga tekma | KK Globus : KK Ivančna Gorica 6:52 ( 2:12, 2:18, 2:10, 0:12)

V tekmi proti Globusu so naši fantje še bolj zagrizli v tekmo in z odlično obrambo že v prvem polčasu rešili tekmo v našo korist. Na tej tekmi so se izkazali tudi naši najmlajši člani v ekipi. Prve točke za selekcijo je dosel tudi Gregor Rus, ki je kar 3 leta mlajši od nekaterih ostalih fantov. Zelo dobro pa je igro vodil Vid Primc, še eden izmed mlajših fantov v ekipi. Starejši fantje pa soopravili svoj posel tako kot se od njih tudi pričakuje!

Kapetan Tilen Kovačič pa je povedal: Žal nam je za prvo tekmo, da smo jo nesrečno zgubili, saj smo imeli vse stvari v svojih rokah. V drugi tekmi pa smo pokazali takoj kdo je najboljši!