Tilen Kovačič in Jošt Oven na Regijskem selekcioniranju

Košarkarska zveza Slovenije je v skladu s programom dela regijskega selekcioniranja za letnik 2003, organizirala zaključni turnir Regijskega selekcioniranja, ki je potekal v soboto, 10. septembra, in v nedeljo, 11. septembra 2016 v Postojni.

 Regijskega selekcioniranja sta se udeležila tudi igralca letnika 2003 iz našega kluba. To sta Tilen Kovačič in Jošt Oven, oba izredno nadarjena košarkarja, ki v Košarkarskem klubu Ivančna Gorica trenirata košarko od ustanovitve mlajših selekcij naprej. Njuno zavzeto delo je bilo vseskozi podprto s strani njunega trenerja Žige, dokaz za nadarjenost in nagrada za dobro delo pa je tako tudi to, da sta dobila priložnost svoje znanje pokazati tudi na državnem nivoju. 

Na regijskem selekcioniranju sta bila v letošnji sezoni člana ekipe 2, ki je na zaključnem turnirju osvojila prvo mesto, pomemben delež k številnim zmagam pa sta prispevala tudi naša fanta, za kar jima iskreno čestitamo!

Kaj je Regijsko selekcioniranje?

Regijsko selekcioniranje je projekt, ki ga organizira Košarkarska zveza Slovenije, v katerem sodeluje okoli 350 mladih nadarjenih košarkarjev ter preko 100 trenerjev iz vseh slovenskih košarkarskih klubov. Projekt pri fantih poteka v obdobju dveh let - U13, U14. Razdeljeni so v štiri večje regije (VZHOD 1, VZHOD 2, ZAHOD 1 in ZAHOD 2), znotraj katerih so združeni najbolj nadarjeni posamezniki klubskih selekcij, ki spadajo v posamezno regijo. Namen selekcioniranja je sistematično pregledati in predvsem individualno delati s skupino najbolj nadarjenih igralcev košarke, starih od 12 do 14 let. S sodelovanjem klubskih trenerjev, ki vodijo področne selekcije, skuša KZS zagotoviti povečanje učinkovitosti reprezentančnega selekcijskega procesa in strokovnega dela v klubih. Samo z medsebojnim sodelovanjem namreč lahko upamo na svetlo prihodnost klubske in reprezentančne košarke v Sloveniji. Fantje v dveh letih sistematičnega dela v okviru regijskega selekcioniranja opravijo devet treningov in odigrajo sedem turnirjev. Vrh oziroma cilj projekt se doseže z nastopom dveh pionirskih reprezentanc na mednarodnem turnirju reprezentanc do 14 let – SLOVENIA BALL.

Z zaključnim turnirjem so igralci letnik 2003 zaključili ciklus enoletnega Regijskega selekcioniranja U13 in bodo nadaljevali s selekcioniranjem v kategoriji U14. V preteklem letu so igralci opravili 4 treninge in odigrali 2 turnirja ter zaključni turnir. 

 

Jošt in Tilen  Regijsko selekcionirajnej