Igriva košarka v Šentvidu

V Košarkarskem klubu Ivančna Gorica smo v prvih mesecih nove sezone še posebno aktivni. Poleg že utečenih tekmovalnih aktivnosti in treningov veliko pozornosti namenjamo tudi promociji košarkarske igre med mladimi. Tako smo nas in naš šport predstavili na Osnovni šoli Stična in njenih podružnicah, v četrtek, 13.10., pa nam je na OŠ Ferda Vesela v Šentvidu na pomoč priskočila Košarkarska zveza Slovenije s svojim projektom Igriva košarka.

FOTO GALERIJA

Igriva košarka je namenjena dečkom in deklicam starosti od 4 do 9 let. Pri igrivi košarki je igra odraslih prirejena potrebam in značilnostim otrok. Načelo igre je razmeroma preprosto: otroci naj igrajo košarko, ki ustreza stopnji njihovega telesnega in duševnega razvoja. Namen igrive košarke je torej, da otroci različnih stopenj znanja in sposobnosti uživajo in se zabavajo. Tako bodo lahko pozitivne izkušnje nadgradili tudi v “veliki” košarki. Pri igrivi košarki se uporablja manjšo in lažjo žogo ter nižje koše. Košarka ima številna tehnična pravila, v igrivi košarki pa je njihovo število kar najbolj okrnjeno. Igriva košarka se že izkazala za izjemno atraktiven projekt, ki vsako leto zajame preko 30.000 otrok, njena priljubljena maskota Lipko, ki s svojimi norčijami zabava otroke.

Tudi v Šentvidu je bilo zelo zabavno. V igrah povezanih s košarko se je preizkusilo preko 150 otrok, ekipa animatorjev iz KZS in fantov iz našega kluba pa je poskrbela, da so se veliko novega tudi naučili. V OŠ Šentvid je bila to že tretja izvedba projekta v zadnjih nekaj letih, v prihodnjem letu pa se bomo potrudili, da to zanimivo in poučno izkušnjo omogočimo tudi otrokom iz OŠ Stična.