KZS opazila našega Joba

V našem klubu se lahko pohvalimo, da v naših vrstah trenira izredno talentiran igralec, pred katerim je prav gotovo lepa košarkarska prihodnost. Job Primc, letnik 2001, je igralec kadetske ekipe, ki trenira pod vodstvom Bojana Vaupotiča, našemu klubu pa se je pridružil pred štirimi leti. Pri svojih rosnih 15 letih v višino meri že dobra dva metra in v svoji ekipi predstavlja pravi steber pod košem, ki ga le redkokdo lahko ustavi. Job je izredno talentiran igralec, ki se zelo hitro uči košarkarskih prvin, na tekmah pa v koše nasprotnika pospravi zelo veliko žog. Na eni izmed domačih tekem, ki jih kadeti igrajo ob sobotah v Šentvidu pri Stični, je dosegel kar 37 točk.

 

Da je Job res izreden potencial je opazila tudi Košarkarska zveza Slovenije, ki je Joba uvrstila na seznam za Nacionalni program plus za fante U15 in U16, ki ponuja možnost dodatnih treningov za fante v omenjenih kategorijah. Igralci na teh treningih predelajo osnovne tehnično-taktične elemente, ki se nadgrajujejo na projektu Nacionalnega programa in kasnejših reprezentančnih programih. Plus programa pa je, da se izvaja regionalno v štirih regijah. Job se bo prvega treninga udeležil v torek, 29.11.2016, v Ljubljani. Poleg tega pa ga bo kar osemkrat na treningu v domači dvorani obiskal Rado Trifunović, ki bo z njim opravil dodatne individualne treninge. Slike s prvega treninga prilagamo pod člankom. Gospod Trifunović je sicer odličen košarkarski trener, ki že dolga leta skrbi za razvoj mladih igralcev in je trenutno tudi pomočnik selektorja slovenske košarkarske reprezentance.

V Košarkarskem klubu Ivančna Gorica Jobu želimo veliko volje, zagona in motivacije za nadaljnje delo, mi pa mu bomo po najboljših močeh pomagali pri razvoju nadaljnje košarkarske kariere!