Benjamin, Ervin in Andraž podprvaki Mini pokala SPAR

Minuli vikend je v Domžalah potekal zaključni turnir pokala SPAR, v sklopu katerega poteka tudi tekmovanje v kategoriji U-13, kjer se tekmovanje imenuje Mini pokal SPAR.

 

Tekmovanje za fante U-13, ki je unikatno v slovenskem športnem prostoru, poteka od jeseni, pa vse do finalnega turnirja članskega Pokala Spar, ko se za naslov prvaka borijo najboljša štiri moštva. Že vsa leta do sedaj v sam vrh tekmovanja sodi tudi ekipa U-13 iz sosednjega Košarkarskega kluba Grosuplje, s katerim zelo dobro sodelujemo na vseh področjih. Tudi letos ni bilo prav nič drugače, saj se je ekipa uvrstila v veliki finale. 

S ponosom lahko povemo, da smo delček k uspehu prispevali tudi Ivančani, saj v letošnji sezoni za ekipo Grosuplja nastopata tudi dva naša košarkarja. To sta Benjamin Kutnar in Ervin Vidmar, oba letnik 2004. Oba mlada košarkarja sta zelo perspektivna igralca, ki sta člana našega kluba že od najmlajših selekcij, letos pa nastopata v ekipi U-15. Ker letos v našem klubu nimamo selekcije U-13, sta fanta dobila priložnost nastopati v ekipi Grosuplja, tako da v letošnji sezoni tam nastopata kot posojena igralca.

Trener grosupeljske ekipe je Andraž Ulčar, ki je že peto sezono tudi trener naše članske ekipe, že od ustanovitve kluba pa je tudi naš aktiven igralec. V začetku je to vlogo opravljal redno, sedaj pa po potrebi s svojimi izkušnjami vstopi na igrišče. Andraž je že dobro desetletje trener mlajših kategorij v Grosuplju. Velja za izredno dobrega trenerja, ki je predan svojemu delu. Dokaz za kvalitetno delo so nedvomno številni uspehi, ki jih je dosegel s svojimi ekipami, s katerimi je bil že nekajkrat državni in pokalni prvak.

V nedeljo, 19. 2. 2017, se je ekipa Grosuplja v finalu Mini pokala SPAR pomerila z domačini Helios Suns. Kljub odlični borbi na igrišču, so morali Grosupeljčani priznati premoč gostiteljem, ki so slavili z rezultatom 65:42. Prvaki so tako postali Domžalčani, drugo mesto pa so osvojili Grosupeljčani, kar je prav tako izjemen uspeh.

V Košarkarskem klubu Ivančna Gorica našim fantom, ki so sodelovali pri uspehu, ter celotni ekipi U-13 Košarkarskega kluba Grosuplje, čestitamo za odličen dosežek ter jim obenem želimo veliko dobrih iger tudi v nadaljevanju državnega prvenstva, kjer se prav tako borijo za najvišja mesta!!

 

FOTOGALERIJA