S piknikom zaključili uspešno sezono

V petek, 14. junija 2019, smo v Košarkarskem klubu Ivančna Gorica, na športnem igrišču pri gasilskem domu v Dobu pri Šentvidu, pripravili zaključni piknik sezone 2018/2019, kjer ni manjkalo dobre košarke in zabavnih iger, predvsem pa druženja in zabave. Na pikniku smo podelili tudi zaslužena priznanja najuspešnejšim igralcem našega kluba ter plakete Košarkarske zveze Slovenije za najmlajše nastopajoče v državnem prvenstvu. Piknik z močnim športnim pridihom je odlično uspel, saj se ga je udeležilo rekordno število otrok, staršev ter podpornikov kluba.

 

Letošnja sezona je bila za Košarkarski klub Ivančna Gorica zagotovo med najbolj uspešnimi v zadnjih letih, saj smo dosegali izredne rezultate tako na tekmovalnem kot tudi organizacijskem področju, predvsem pa na področju mlajših selekcij. Na te igralce in igralke smo v klubu še posebej ponosni, saj vsako leto znova dokazujejo, da jih košarka veseli in iz leta v leto postajajo boljši košarkarji.


V vročem in sončnem popoldnevu so na igrišče prvi stopili najmlajši košarkarji, ki obiskujejo šolo košarke na osnovnih šolah Šentvid pri Stični, Zagradec in Višnja Gora ter sodelujejo v klubskih selekcijah U-9 in U-11 in predstavljajo daleč najštevilčnejšo skupino otrok v našem klubu. Pomerili so se v raznih košarkarskih igrah na spretnostnem poligonu, svojo predstavo pa so zaključili s pravo košarkarsko tekmo. Fantje in dekle, ki so celo leto pridno trenirali so dokazali, da košarko radi igrajo in da so v minulem letu pridobili veliko novega znanja. Za njimi je sledila tekma v kateri so si nasproti stali fantje, ki so v državnem tekmovanju nastopali v selekciji U-13 in njihovi starši. Atraktivna tekma je postregla z borbeno igro, saj so si prav vsi nastopajoči želeli zmage, na koncu pa so tehtnico na stran staršev prevesile njihove dolgoletne izkušnje. To je bila tekma, ki jo bo vredno še kdaj ponoviti. Težko je bilo ugotoviti, kdo ima večjo motivacijo za dokazovanje in je bilo na koncu vsem žal, ko se je igralni čas že iztekel.

Sledila je podelitev priznanj in nagrad. Vsak član ekipe cicibanov je prejel diplomo KZS za sodelovanje v tekmovanju U-9 - igriva košarke, člani ekipe najmlajših pionirjev pa so prejeli diplome za sodelovanje v tekmovanju U-11 – mala košarka. Ob tem času se je nam pridružil tudi župan občine Ivančna Gorica, gospod Dušan Strnad, ki je tudi eden izmed ustanoviteljev kluba. V kratkem nagovoru je pozdravil vse udeležence in povedal, da je ponosen na delo z mladimi v klubu, ki raste iz leto v leto in da so poleg tekmovalnih uspehov prav tako pomembne vezi in prijateljstva, ki nastajajo ob takih dogodkih in s tem povezujejo in bogatijo našo skupnost. Župan je nato podelil še priznanja vsem, ki so se v posameznih vadbenih skupinah udeležili največ treningov in najboljšim strelcem posameznih ekip v minuli sezoni.

Vsi nastopajoči člani kluba so prejeli tudi klubske majice ter manjše sladko presenečenje, za katerega se iskreno zahvaljujemo družini Ferenčak. Predstavniki staršev otrok so se še posebej zahvalili našemu trenerju Roku Rupniku, ki je v letošnji sezoni uspel za košarko navdušiti veliko število novih fantov in je zelo uspešno treniral in na tekmovanjih vodil tri najmlajše klubske ekipe. Za najuspešnejše igralce kluba pa je nagrado v obliki športnih torb prispevalo podjetje Acron, ki ima v Ivančni Gorici poslovalnico Bags&office.

Priznanje za najvišjo udeležbo na treningih so prejeli naslednji igralci:
1. Šola košarke v POŠ Zagradec – VID VIDRIH
2. Šola košarke v POŠ Višnja Gora – LUKA SREDIČ
3. Šola košarke Šentvid pri Stični (U11) – JAKOB LIPNIK
4. Šola Košarke Šentvid pri Stični (U9) – NIK KASTELIC
5. Ekipa KK Ivančna Gorica U13 – MATEVŽ KOVAČIČ
6. Kadetska ekipa KK Ivančna Gorica – TILEN KOVAČIČ
7. Mladinska ekipa KK Ivančna Gorica – MATEVŽ ILAR
8. Članska ekipa KK Ivančna Gorica – ANDREJ OKORN

Priznanja najboljšim strelcem posameznih ekip v sezoni 2018/19 pa so prejeli:
1. Ekipa U-13 – JON RIJAVEC
2. Ekipa U-17 – MAKS VIDMAR, povprečje 19,00 točk
3. Ekipa U-19 – GABER KOKOVNIK, povprečje 16,6 točk
4. Članska ekipa – ŽAN JERMAN s povprečjem 17,4 točke na tekmo
5. Najboljši strelec članske ekipe KK Ivančna Gorica za 3 točke - BLAŽ JAMŠEK

 

Po končani podelitvi in fotografiranju je tudi vročina že popustila so na igrišče stopili še igralci kadetov, mladincev in članske ekipe našega kluba, ki so se v mešanih ekipah, skupaj s trenerji in nekaterimi starši, pomerili med seboj. Tu smo videli veliko lepih in hitrih akcij, atraktivnih potez, tudi zabijanja v koš in čeprav je bila tekma revijalnega značaja, je navdušila številno občinstvo. Že pod reflektorji pa je bila odigrana še veteranska tekma, kjer sta med drugimi nastopila tudi župan in podžupan ter skupina domačih fantov iz Doba. Tudi ti fantje so pokazali veliko želje, srčnosti in za njihova leta presenetljivo hitro in dobro košarkarsko igro.
V Košarkarskem klubu Ivančna Gorica smo veseli in ponosni, da se je v zadnjem letu število naših članov povečalo, da mladi fantje uživajo na treningih in tekmovanjih. Velika zahvala gre zato tudi staršem, ki otroke vozijo na treninge, tekme in jih vzpodbujajo, da vztrajajo pri tem lepem športu. Dokaz za to je tudi res velika udeležba na zaključni prireditvi, na katero je prišlo približno 250 udeležencev.Za uspešno izvedbo prireditve se zahvaljujemo tudi članom kluba ter gospodu županu za obisk in podelitev nagrad. 

Posebna zahvala pa gre članom Prostovoljnega gasilskega društva Dob pri Šentvidu, ki so nam v velikem številu pomagali pri organizaciji prireditve, pri pripravi hrane in pijače, nam dali na voljo gasilske mize, klopi in še marsikaj drugega. Brez njihove nesebične pomoči prireditev prav gotovo ne bi tako dobro uspela. 


Košarkarji konec junija odhajajo na zaslužene počitnice, na igriščih in dvoranah pa se ponovno zberejo 19. avgusta, ko se začnejo priprave na novo sezono.

 

GALERIJA