Prvi letošnji klubski turnir za najmlajše

V soboto, 29. 2. 2020, je KK Ivančna Gorica v dvorani v Šentvidu pri Stični organiziral prvi letošnji turnir v košarki za najmlajši dve starostni kategoriji fantov U9 in U11. Glede na to, da v teh dveh starostnih kategorijah vadbo v Šentvidu in Zagradcu obiskuje približno 60 otrok, smo sestavili po tri mešane ekipe iz obeh selekcij in obeh lokacij, ki so tudi po znanju približno enakovredne.

Tekmovanje smo poimenovali kar interna klubska liga, tako da bodo fantje poleg nastopanja na tekmah v okviru projekta KZS Igriva košarka za U9 in Mala košarka za U11, nastopili na dveh domačih turnirjih interne lige, kjer bomo na koncu tudi dobili zmagovalni ekipi v svojih kategorijah.

Vsaka od šestih ekip je odigrala po dve srečanji in prav vsi igralci so dobili tudi približno enako število minut igralnega časa. Mladi igralci so uživali v igri z oranžno žogo, pokazali so kaj so se naučili v preteklih mesecih in čeprav je celoten turnir trajal kar štiri ure in pol in so bili nekateri že kar precej utrujeni, so z nasmehom zapuščali igrišče.

Vseh šest ekip, ki nastopajo v interni ligi, imajo tudi svoja imena: Miami Heat, Dallas Mavericks, Denver Nuggets, Milwaukee Bucks, Los Angeles Lakers in Toronto Raptors. Vse tekme so bile dokaj izenačen in zelo zanimive, še posebej pa je bilo lepo videti veliko staršev, ki so športno vzpodbujali in navijali vsak za svojo ekipo in tudi za vse nastopajoče.

 Rezultate in ekipe s turnirja si lahko ogledate na povezavi v PDF formatu.

 Fotoutrinki