Članom malo zmanjkalo za preboj v ligo za prvaka


Zelo dobro je članski ekipi v boju za uvrstitev v ligo za prvaka kazalo pred zadnjima dvema tekmama, a se na koncu žal ni izšlo. Po velikih zmagah nad Cerknico v na gostovanju in nad Kočevjem doma, so si igralci priigrali izredno priložnost, da zasedejo drugo mesto v skupini.

Z odlično popotnico dveh zmag, so se člani podali na gostovanje v Žiri. Pričakovanja pred tekmo so bila seveda usmerjena v zmago, glede na to, da so tokratni gostitelji padli že v Ivančni Gorici. Tekma je bila vse prej kot lahko, domačini so bili izredno motivirani, a zmaga je vseeno odšla v Ivančno Gorico, rezultat tekme je bil 65:60.

Naslednja tekma, katera se je na koncu izkazala za odločilno, je bila na sporedu v Kranjski Gori, ki je že tradicionalno neugodna ekipa za naše člane. Ob zavedanju, da šteje samo zmaga, je očitno popustila koncentracija ravno v napačnem trenutku, za nameček pa še sodnika nista bila dorasla za sojenje na pomembni tekmi in sta s svojimi odločitvami očitno vplivala na igro, nad našo ekipo sta v celotnem srečanju dosodila samo 9 osebnih napak. Za nameček smo ostali še brez Gregorja Kunca in Andraža Hauptmana, ki sta si na tekmi poškodovala koleni. Ekipa Kranjske Gore se na to ni veliko ozirala, vodila skozi celotno tekmo in na koncu zasluženo zmagala. Na tekmi je eksplodiral naš Nejc Medved, ki je bil edini razpoložen igralec, na koncu se je ustavil pri 29 točkah.

Sledila je zadnja tekma v rednem delu, ko je prejšnji četrtek v Ivančno Gorico prišla ekipa Cerknice, prvouvrščena ekipa iz naše skupine. Vedeli smo, da je Cerknica favorit, ki je edini poraz doživela ravno proti naši ekipi. Tekma je bila borbena, v prvi četrtini izenačena, kasneje pa so Cerkničani z odličnim podvajanjem na naših organizatorjih igre uspeli pobegniti na višjo razliko. Na koncu tretje četrtine je ta znašla že neulovljivih 20 točk. Ivančani so v zadnji četrtini uspeli ujeti priključek in razliko zmanjšali le na 6 točk, za kaj več pa je zmanjkalo in Cerknica se je zasluženo veselila zmage z rezultatom 75:63. Prvi strelec domače ekipe je bil Bleron Istogu s 16 točkami, sledil mu je Nejc Medved s 14-imi. Uvrstitev v ligo za prvaka se je s tem porazom zelo oddaljila, saj smo lahko le upali, da Žirovci v istem kolu premagajo Kranjsko Goro, kar pa se seveda ni zgodilo.

Cerknica je tako z le enim porazom suvereno zasedla 1. mesto v skupini, za drugo in tretje mesto pa se je oblikoval krog treh ekip, z enakim številom zmag in porazov. Najkrajšo v tem krogu je potegnila ravno naša ekipa, ki je zaradi slabšega razmerja medsebojnih zmag pristala na četrtem mestu in bo tako tekmovanje nadaljevala v ligi za razvrstitev od 7. do 12. mesta. Ekipo tako čaka še šest kol, po dvakrat pa se bo pomerila z ekipami KK Brežice, KK Dravograd in KK Vrani Vransko.


Rezultate tekem, končno lestvico po prvem delu in razpored za naslednje tekme si lahko ogledate v nadaljevanju.

Rezultati tekem prvega dela, skupina Zahod

 

Lestvica po prvem delu, skupina Zahod

Končna lestvica po prvem delu, skupina Zahod

 

Razpored drugega dela, skupina za razvrščanje