Člani boljši od Dravograda

Članska ekipa je v 3. kolu lige za prvaka dosegla zelo pomembno zmago nad ekipo Dravograd Koroška, proti kateri v preteklosti naši košarkarji niso bili ravno rezultatsko uspešni.

Tekmo so domači začeli odlično, zadevali z vseh položajev in v prvi četrtini povedli kar s 15 točkami razlike. Po nekaj menjavah v domačem moštvu je bila igra v drugi četrtini bolj izenačena, meti z razdalje niso bili več tako uspešni, vendar je bila prednost ob polčasu še vedno zanesljivih 9 točk za domače. V tretji četrtini smo videli kvalitetno in zelo borbeno igro obeh ekip, v kateri si ni nobena ekipa priigrala prednosti. Tudi zadnja četrtina se je začela podobno, nato pa so gostje z nekaj zaporednimi koši prišli na zaostanek samo še štirih točk. Po minuti odmora domačega trenerja, so fantje ponovno strnili vrste in prednost je zelo hitro spet narasla na več kot 10 točk. Sam zaključek tekme so Ivanški košarkarji odigrali rutinirano in tekmo brez večjih težav zmagali z 8 točkami razlike. Sicer ne prav številni gledalci, so tako željeno in zasluženo zmago domačinov po tekmi nagradili z bučnim aplavzom.

Ivančna Gorica – Dravograd Koroška 70 : 62 (28:13, 12:18, 14:14, 16:17)

Ivančna Gorica je nastopila v naslednji postavi: Žan Jerman 18, Matevž Ilar 8, Žiga Pečjak, Matic Erčulj 6, Gaber Kokovnik 2, Nejc Medved 12, Blaž Jamšek 2, Andrej Okorn, Blaž Gruden, Aljaž Omejec 22.

Tudi naslednjo tekmo bo ekipa KK Ivančne Gorice odigrala doma in sicer v soboto 23. 3. 2019, ob 19:00 uri, v dvorani OŠ Stična, z ekipo Prebold vrtine Palir. To bo tudi zadnja domača tekma v letošnji sezoni, saj nato naše fante čakata še gostovanji pri ekipah Petrol Olimpija mladi in Dravogradu Koroški.