Člani zaključili sezono 2018/2019

Članska ekipa KK Ivančna Gorica je z zadnjo tekmo, ki je bila na sporedu v soboto, 6.4.2019, v Dravogradu, zaključila sezono 2018/2019, svojo že enajsto v zgodovini kluba. Sezono bi na splošno lahko razdelili na dva dela: odličen prvi del, kjer je ekipa z odličnimi igrami zasedla druo mesto v skupini Zahod ter rezultatsko neuspešen drugi del, ligo za prvaka, kjer je ekipa dosegla eno zmago in pet porazov.

Kot omenjeno, drugi del rezultatsko ni bil najboljši, vednar ko se obrnemo nazaj in pogledamo potek tekem, lahko vidimo, da so bili ti porazi minimalni, predvsem pa so bili posledica kratke klopi, ki je že tradicionalno težava naše ekipe v končnicah. Letos se nam je ponovno primerilo nekaj poškodb, poleg tega je bilo nekaj drugih odsotnosti, tako da je v povprečju na tekmi igralo 7 igralcev. Veseli nas dejstvo, da so se ekipi uspešno pridružili mladinci, ki se poleg nekaj stebrov iz preteklih let nosili največje breme. Tako velja za odlične igre pohvaliti predvsem Matevža Ilarja, ki se ni ustrašil vloge prvega organizatorja igre in je ekipo dobor vodi skozi sezono. Prav tako je Gaber Kokovnik pokazal odličen napredek in se prelevil v pravega članskega igralca. Pohvaliti velja tudi Matevža Trontlja, ki je imel sicer kar nekaj težav s poškodbo, Žigo Pečjaka ter Gašperja Struno, ki sta svoje najboljše igre prikazala tam, kjer se tekma zamaguje - v obrambi. Žal se je kmalu na začetku sezone poškodoval Gal Kovačič, na katerega je ekipa resno računala, zato ni odigral veliko tekem. Vsekakor se nadejamo, da bo Gal čimprej pozdravil poškodbo in se vrnil v ekipo, kjer bo prohodnjo sezono igral pomembno vlogo. 

Vlogo najboljšeega strelca je letos prevzel Žan Jerman, ki se je ekipi pridružil pred letošnjo sezono. Žan je znal svoje izkušnje, v karieri je igral tudi že v prvi slovenski ligi, prenesti na igrišče in nemalo je bilo tekem, kjer je kot pravi rutiner prevzel breme na svoja ramena in tekmo pripeljal do uspešnega zaključka. S svojim pristopom do igre in dela je bil pravi vzor tudi za vse mlajše igralce. Odlično sezono je imel tudi Aljaž Omejec, ki napreduje iz leta v leto. Letos je imel kot edini visoki igralec v ekipi izjemno težko delo, saj se je moral pod koši boriti z veliko višjimi in močnejšimi igralci. Vendar to za Aljaža ni predstavljalo  nikakršne ovire, brez problema je visokm igralcem podeljeval banane in jim odvzemal skoke. V povprečju je dosegal 15,2 točk na tekmo, na povratni tekmi proti Olimpiji mladi pa je dosegel tudi strelski rekord kariere, ko je naspotnikom nasul kar 35 točk. Kot vedno je bil odličen Matic Erčulj, ki je s svojo mehko roko nemalokrat ekipo reševal v najbolj kočljivih trenutkih. Svoje je na igrišču in izven njega dodal Andrej Okorn, ki se je specializiral za reševanje najbolj napetih situacij, pregovorno dober pa je bil Blaž Gruden, ki je s svojo granitno obrambo omejeval nasprotnikeove najbolj nevarne igralce. Nejc Medved je vsakič, ko je stopil na igrišče, prispeval svoj maksimum tako v napadu kot v obrambi, Blaž Jamšek pa je dokazal kako odličen strelec je, saj je bil v letošnji ekipi prvi po zadetih trojkah! 

Člani tako za nekaj mesecev odhajajo na odmor, vrnejo se konec avgusta na pripravah za novo sezono.

Rezultate in statistiko letošnje sezone pa si lahko ogledate na povezavi KZS.