Zmaga kadetov in poraz članov

Pretekli vikend sta na parket stopili kadetska in članska ekipa. Kadeti so se iz Metlike vrnili s prepričljivo zmago, članska ekipa pa je doma izgubila z ekipo Žoltasti troti iz Novega Mesta.

Cugelj Okna Ivančna Gorica - Žoltasti troti 56 : 84 (20-27, 14-21, 11-24, 11-12).

V začetnih minutah tekme je bila igra dokaj enakovredna. V zadnjih minutah prve četrtine pa so gostje že naredili nekaj košev razlike v svojo korist in jo povečevali tudi v drugi četrtini, tako da je gostujoča ekipa odšla na odmor s prednostjo 14 točk. Ekipa Žoltastih trotov velja za favorita za končno zmago v naši skupini in vlogo favorita so opravičili tudi v drugem delu tekme. Gostujoča ekipa je pokazala veliko tehničnega znanja, fizično premoč in tekmo rutinsko pripeljala do konca. S tem so, od poškodb in bolezni naši zdesetkani ekipi, tokrat je bilo na igrišču le osem zdravih igralcev, prizadejali drugi zaporedni poraz.
Naslednjo soboto naši članska ekipa Cugelj okna Ivančna Gorica gostuje v Žireh, kjer nas čaka še ena težka tekma, vendar kljub vsemu upamo na ugoden izid.


Kadeti zaključili prvi del tekmovanja

Kadetska ekipa U-17 je v prvem delu odigrala 6 prvenstvenih tekem in zabeležila dve zmagi in 4 poraze.
Ekipa je odigrala samo eno tekmo v popolni postavi.

V soboto, 29.10.2016 je bila na zadnji tekmi prvega dela tekmovanja z rezultatom 83:51 uspešna v Metliki. Strelci za Ivančno Gorico so bili Gačnik 2, Struna 2, Oven 2, Primc 37, Tilen Kovačič 2, Trontelj 10, Ozimek 12 in Ilar 16.
Domača ekipa je korak držala le v prvi četrtini, ko je zadela nekaj » nemogočih« metov od daleč. Drugo četrtino pa so naši igralci z nepopustljivo obrambo dobili 26:2, začetek tretje so začeli z delnim rezultatom 9:0 in tekma je bila praktično odločena.
Priložnost za igro so dobili tudi mlajši igralci, ki si s tem nabirajo prepotrebne izkušnje (Korevec, Gačnik, Oven in Tilen Kovačič).
Čestitke celotni ekipi za nepopustljivost v obrambi skozi celotno tekmo.

 

Nekaj slik s tekme Cugelj okna Ivančna Gorica proti Žoltastim trotom