Uvod v novo desetletje KK Ivančna Gorica

Konec poletja in prihajajoča jesen sta tudi v letošnjem letu povsem v znamenju košarke. Člani slovenske državne reprezentance se borijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, igralci Košarkarskega kluba Ivančna Gorica pa se že potijo na pripravah na prihajajočo sezono.


Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je v zlatem septembru leta 2017 spisala novo poglavje velikih uspehov slovenskega športa in slovensko košarko veličastnega 17. septembra postavila na sam vrh Evrope. Spomini na nepozabno košarkarsko poletje in fantastične igre naših zlatih košarkarjev so še kako živi. Slovenija je dihala kot eno, med Slovenci je zavlada kolektivna evforija, navijači pa so se množično odpravili v Carigrad ter se skupaj z reprezentanti veselili enega izmed največjih uspehov slovenskega športa. Zaradi fantastičnega uspeha se je Košarkarska zveza Slovenije odločila, da spomin na september 2017 in še posebej čarobni 17.9. ohranjamo vsako leto in na ta dan praznujemo PRAZNIK SLOVENSKE KOŠARKE. To bo vsako leto dan, ko bo v ospredju košarka na vsakem koraku.

 

Tudi v Košarkarskem klubu Ivančna Gorica smo ponosni na veliki uspeh, prav tako, kot smo ponosni na naših prvih deset let delovanja, ki jih obeležujemo v letošnjem letu. V začetek nove sezone treningov in tekem smo tako stopili motivirani še bolj kot kadarkoli prej. Mladinci in kadeti priprave vsako leto začenjajo sredi avgusta na zunanjih površinah, kjer pridobivajo fizično kondicijo s tekom in vajami za moč in vzdržljivost, s septembrom pa se pričnejo treningi v dvoranah, kjer je na vrsti taktika in uigravanje. Pod strokovnim vodstvom naših trenerjev so fantje do sedaj opravili kopico kakovostnih treningov, tekme pa se pričnejo z zadnjim vikendom septembra. Člani so priprave pričeli z začetkom septembra, saj se jim liga prične šele sredi oktobra. S treningi mlajših selekcij smo pričeli v drugem tednu septembra, ko smo uspeli zagotoviti ustrezne termine za vadbo v dvoranah.


Tekmovalne sezone 2018/2019 se bo udeležilo 6 selekcij. Najmlajši cicibani U-9 se pričnejo košarkarsko udejstvovati prihodnjega aprila, najmlajši pionirji U-11 pa januarja. Pionirji U-13, kadeti U-17 in mladinci U-19 s svojim tekmovanjem pričnejo konec septembra. Po nekaj letih uspešnega nastopanja v letošnji sezoni ne bo selekcije U-15. Najmlajši fantje te selekcije bodo nosilci igre v svoji selekciji U-13, starejši pa se bodo pridružili kadetom. Najboljša igralca iz te selekcije, Benjamin Kutnar in Ervin Vidmar pa bosta kot posojena igralca okrepila ekipo Grosuplja. Trenerski kader bo v letošnji sezoni nekoliko spremenjen, saj smo po odhodih dveh trenerjev pridobili dve novi okrepitvi. Trenerskemu štabu sta se pridružila Rok Rupnik, diplomirani trener košarke ter Aljaž Omejec, igralec članske ekipe. Rok Rupnik, ki ima s trenerskim delom že veliko izkušenj, predvsem pa veliko znanja, je za naš klub dragocena pridobitev. Prevzel je vodenje šole košarke v Šentvidu pri Stični, poleg tega pa bo vodil selekcije U-13, U-11 in U-9. Aljaž Omejec, dolgoletni članski igralec in tudi član upravnega odbora našega kluba pa bo vodja šole košarke v Višnji Gori. V Zagradcu bo prav tako kot pretekle sezone šolo košarke vodil Marjan Kralj mladince in kadete pa bo kot do sedaj vodil izkušeni Bojan Vaupotič.

POMLAJENA ČLANSKA EKIPA

Članska ekipa, kateri se sezona v 4. ligi prične v drugem vikendu oktobra, bo v letošnjem letu deležna največjih sprememb. Glavnino članske ekipe bodo predstavljali mladinci, teh bo v ekipi kar devet. To dejstvo nas najbolj veseli, saj je bil eden od ciljev kluba ob ustanovitvi prav to, da klub v članskem tekmovanju nastopa z doma vzgojenimi igralci. Četi mladih košarkarjev se bo pridružilo šest izkušenih igralcev, ki so bili del ekipe tudi v preteklih sezonah. V prvi sezoni s kombinacijo mladosti in izkušenj visokih ciljev ne postavljamo, predvsem je cilj, da se ekipa dobro ujame in uigra za naslednje sezone. Tudi letošnjo sezono bo trener članov Andraž Ulčar.

V ŠOLO KOŠARKE VPISUJEMO NOVE KOŠARKARJE

Vse, ki vas zanima ukvarjanje s košarko, vabimo, da se vpišete v šolo košarke pod okriljem Košarkarskega kluba Ivančna Gorica. Šola košarke je namenjena vsem otrokom, ki želijo aktivno preživljati prosti čas, obenem pa se zabavati ob igranju najboljšega ekipnega športa, kjer se poleg fizičnih in miselnih sposobnosti razvija tudi čut za timsko delo. Izvajamo jo na treh lokacijah, in sicer v OŠ Šentvid pri Stični (vsak ponedeljek, torek in četrtek od 14.30 do 15.30), v PŠ Zagradec (vsak torek in četrtek od 16:00 do 17:30) ter PŠ Višnja Gora (sreda in petek od 16.00 do 17:30). Učenci iz Osnovne šole Stična se vadbe lahko udeležijo na katerikoli drugi šoli.

Prijavite se lahko s klicem na številke naših trenerjev (Bojan Vaupotič - 041 402 110, Rok Rupnik 040 390 622 , Marjan Kralj 031 734 993, Aljaž Omejec 031 837 996), kjer boste dobili tudi vse dodatne napotke. Lahko se prijavite tudi s poslanim elektronskim sporočilom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .


Dodatne informacije o vpisu in prijavnico najdete tudi na spletni strani www.kkivancna.si, kjer si lahko natisnete prijavnico in jo izpolnjeno prinesete na trening. Vse novice in ostale informacije o delovanju kluba pa lahko najdete tudi na naših Facebook in Twitter profilih.