Zmaga proti KK Kaja na prijateljski tekmi

V sredo 26. novembra je košarkarski klub odigral v dvorani OŠ Šentvid pri Stični prijateljsko tekmo s KK Kaja iz občine Grosuplje. Enotedenski tekmovalni premor smo izkoristili za prijateljsko tekmo, da malo razbijemo monotonost treningov in da se ne izgubi tekmovalni ritem. Igralci košarkarskega kluba Kaja iz Grosupljega so po večini vsi, ki so zaključili iz aktivnim igranjem košarke, a so vsi po vrsti igrali za članske ekipe v Ljubljani in okolici. V ekipi iz Ivančne Gorice so pa več priložnosti dobili igralci iz klopi.

Začetek je nedvomno pripadel gostom, ki so bili izredno učinkoviti v napadu, morda tudi kot posledica slabše obrambe Ivančne Gorice. Prva četrtina se je končala z izidom 15:22 za KK Kaja. V nadaljevanju so gosti držali razliko in jo še malo povečali ter odšli na odmor z prednostjo 11 točk. Rezultat polčasa 30:41 za KK Kaja.


V nadaljevanju so Ivančani strnili svoje vrste, bolj zavzeto zaigrali v obramb gostom dovolili samo 8 točk v četrtini in z zadnjim metom v tretjem delu prvič po začetku tekme prevzeli vodstvo za 1 točko. V zadnji četrtini so nadaljevali z istim tempom in dosegli zmago z 76:68.


Malo zmede na začetku in slaba obramba ter dobra predstava igralcev, ki na uradnih tekmah ne dobijo veliko priložnosti so bistveni zaključki odigrane tekme. Taka srečanja so možnost za dokazovanje in dvig samozavesti iglavcem s klopi, upamo da se bo to poznalo že na naslednji tekmi proti Žirem v gosteh 6. decembra ob 19.00.
{sharethis}