Predstavitev KK Ivančna Gorica

Košarkarski klub Ivančna Gorica je mlad košarkarski klub, ki v letošnjem letu praznuje 10. obletnico ustanovitve. Članska ekipa igra deseto sezono pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, letošnje leto tekmuje v 4. slovenski košarkarski ligi, v državnem prvenstvu pa bomo prvič v zgodovini kluba tekmovali prav z vsemi  mlajšimi selekcijami, in sicer: cicibani (do 9 let), najmlajšimi pionirji (do 11 let), pionirji (do 13 let) najstarejšimi pionirji (do 15 let), kadeti (do 17 let) ter mladinci (do 19 let).

V klubu spodbujamo športno dejavnost mladih v našem okolju, predvsem košarko, ki jo organizirano izvajamo v okviru klubskih selekcij ter na ta način povečujemo zanimanje mladih za ta šport. Prepričani smo in se zavedamo, da je usmerjenost v delo z mladimi najpomembnejša in edina pravilna. Tako je naš glavni cilj zagotoviti dobre pogoje in možnost kvalitetnega preživljanja prostega časa vsem otrokom, ki jim je šport, še posebej pa košarka, v veselje. Ponosni smo na to, da pod okriljem Košarkarskega kluba Ivančna Gorica v tem šolskem letu košarko organizirano trenira že približno 60 osnovnošolcev. Vadba košarke poteka ločeno za osnovnošolce od 1. do 4. razreda in od 5. do 9. razreda na OŠ Stična in OŠ Ferda vesela Šentvid pri Stični ter PŠ Višnja Gora in PŠ Zagradec.


Poglavitni cilji Košarkarskega kluba Ivančna Gorica so:

• Skrbeti za razvoj kakovostne košarke na območju Ivančne Gorice in bližnje okolice,
• organizirati delo v osnovnih šolah kot interesna košarkarska obšolska dejavnost,
• izvajanje sistematičnega usmerjanja nadarjenih otrok v košarko,
• izvajanje sistematičnega treniranja posameznih ekip mlajših starostnih kategorij skladno s pripravljenimi programi,
• sistematično selekcioniranje posameznih selekcij mlajših starostnih kategorij s ciljem vzgojiti čim več vrhunskih igralcev in igralk za člansko ekipo,
• iskati in usposabljati trenerski, sodniški in organizacijski kader.